Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте,
Имам едно прясно изциклено чамово дюшеме, като е момента се чудя какъв лак да му взема.
Препоръчаха ми Маршал (15литра = 150лв), но се оказа че вече не се произвеждал.
Вчера ходих в практикер и както винаги не можаха да ми обяснят какво точно предлагат (хората били купували яхтен лак ?!? ). Там се загледах в Аквис на Мегахим на водна основа, но никъде не намерих мнения за това решение. Имат също и двукомпонентен също с тефлон. Но и на двата не пише дали са гланц или мат. Бих искал да е мат.
В един от складовете в които звънях за Маршал ми предложиха двукомпонентен мат "Специал мат", който бил испански. Но за него нищо не можах да намеря (цена 3х5литра=180лв)в нета.
Моля за акъл.
Предварително благодаря на отзовалите се.

Поздрви.

П.С.
моля за решения в по-ниския ценови клас. ще ми дойде в повече ако взема levis и за пода.
Последна промяна от nicoldy на ср юли 09, 2008 9:38 pm, променено общо 1 път.
nicoldy написа:
Здравейте,
Имам едно прясно изциклено чамово дюшеме, като е момента се чудя какъв лак да му взема.
Препоръчаха ми Маршал (15литра = 150лв), но се оказа че вече не се произвеждал.
Вчера ходих в практикер и както винаги не можаха да ми обяснят какво точно предлагат (хората били купували яхтен лак ?!? ). Там се загледах в Аквис на Мегахим на водна основа, но никъде не намерих мнения за това решение. Имат също и двукомпонентен също с тефлон. Но и на двата не пише дали са гланц или мат. Бих искал да е мат.
В един от складовете в които звънях за Маршал ми предложиха двукомпонентен мат "Специал мат", който бил испански. Но за него нищо не можах да намеря (цена 3х5литра=180лв) е нета.
Моля за акъл.
Предварително благодаря на отзовалите се!

Поздрви.

П.С.
моля за решения в по-ниския ценови клас. ще ми дойде в повече ако взема levis и за пода.
П.П.С.

Въпросният "специал мат" се оказа на DEVA(http://www.quideva.com/productos2.php?id_sproducto=524). По-рано през деня попаднах на мение в един форум, където потребител горещо го препоръчваше на друг в моето положение. Взех си от него. Сега пък въпросът е дали някой е ползвал такъв и дали може да се внесе малко повече яснота относно времето в което лака е използваем след смесване с втвърдителя? Най-лесно би било да си разбъркам тубата от 5 литра с втвърдителя и да да почвам да го харча (за една ръка. дюшемето е към 50 квадрата). Притеснявам се да не ми стегне преди да съм приключил (2-3 часа - максимум).

p.p.s.

питането вече изгуби давност.
за тези които се интересуват какво стана:
забърках си по-малко количество, за всеки случай и го нанесох. нямаше проблем с по-бързо втърдяване поради високата температура на въздуха. докато приключа с последната стая първата лакирана беше готова за втора ръка (по-малко от два часа), но тя остана за утре вечер.

поздрави.

Тема "съвет за лак за дюшеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: