Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton_ss - специалист
моля да помогнете от доста време не работи осветлението във входа.релето е рвм 6 с контактор.при включване на кои дае бутон за миг лампите пресветват и толкова.чувасе контактора да включва и изключва след 3мин.преди натискане на бутон меря 220в.навсеки единот бутоните?! има ф и 0?!.идваха техници 2 пъти сменяха релето след което имахме осветление само 2 часа и отново същото положение.след втория път казаха че може би се губела 0 но нищо не направиха .така надеждите ми са във вас!
Justy - майстор
РВМ6 има четири режима на комутиране. Превключват се с рейка отстрани на корпуса. Явно някой ви бъзика. Ето тук сме разисквали

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... %D0%C2%CC6
anton_ss - специалист
разглеждал съм много пъти всичко по темата дори и другите теми но нищо не ми пасва нещо .ако може нещо по конкретно.
Trifun - специалист
А като задържиш бутона натиснат лампите светят ли или не ?
И сигурен ли си че това, което чуваш да включва, е контактора, а не самото реле РВМ 6 ?
Изображение

Изображение
Justy - майстор
Освен това РВМ6 е в изпълнение А и В. При схема В е възможно свързване за работа в цикъл на две релета, но има съществени разлики в четирите режима. Това отчиташ ли го - като са сменяли релето - какво точно са сложили.
anton_ss - специалист
като задържа бутона лампите не светят само в първия миг и при втори опит веднага няма мигане.явно докато тече времето 3мин.
Justy - майстор
Погледни табелката на РВМ-а. Какво изпълнение е. И намери планката за режимите - в кое положение е. Не сме гадатели :wink:
Trifun - специалист
Justy написа:
Освен това РВМ6 е в изпълнение А и В. При схема В е възможно свързване за работа в цикъл на две релета, но има съществени разлики в четирите режима.
В режимите няма никаква разлика, пич.
Разликата между вариант А и вариант В е именно в контакт 12-13-14.
В единият случай можеш да го използваш, а в другият - не, тъй като е зает в обвръзка с ед.двигателчето и проводниците изобщо не са изведени на клемите.

anton_ss, прегледай внимателно отново всички връзки - струва ми се че има объркано нещо. Щом лампите присветват (дори и момент да е) - значи нулата си ходи до тях.
На релето РВМ-6 трябва да има проводници само на първите 4 клеми.
А от контактора трябва да се ползват само два (нормално прекъснали) контакта.
Прегледай всички проводници дали са по схемичката, която съм постнал.
И регистърната планка, за която говори Justy, трябва да е в положение 1. Ако не е - премести я така, че в квадратчето да се вижда цифрата 1. Тая планка се намира отдясно на релето, за да я достигнеш, трябва да свалиш прозрачният капак на релето.

И не забравяй да спреш тока преди да бъркаш вътре !
Justy - майстор
Фърлих боб и той каза - фазата осветлението от РВМ-а е сложена на НЗ контакт на контактора. Затова има само кратко присветване - докато контактора лепне. Премести от НЗ на НО двойка бре пич.
Trifun - специалист
Justy написа:
Фърлих боб и той каза - фазата осветлението от РВМ-а е сложена на НЗ контакт на контактора. Затова има само кратко присветване - докато контактора лепне. Премести от НЗ на НО двойка бре пич.
Смени боба - тоя боб се е побъркал нещо :razz: :lol:
Ако беше сложена фазата на НЗ контакт на контактора, лампите щяха да светят постоянно :razz:
(щяха да угасват само за 3 минути, когато се натисне бутон)

Тема "стълбищен автомат проблем" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: