• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko1 - специалист
Здравейте колеги! Имам една питане... Възможно ли е Печка Прити с фурна, фурната да се преобразува на водна риза, става въпрос за печката на снимката. Аз си мисля че тряба да стане, въпроса е заварките колко ще са качествени

Прикачен файл

FGB10.jpg
Същата само че сива
FGB10.jpg (103.03 KиБ) Видяна 4913 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Moжеш ли да вложиш повечко пари и да "навиеш" малко тръби вътре.
LazarGanev - "Велик майстор"
А най-добре да я продадеш и да вземеш ТАЗИ
vidrata - специален-специалист
Не знам от кой град си ама в Шумен на едни познати също на Прити им направиха риза за 150 лв.Но след една зима я смениха имаха някви ядове така че по-добре си вземи нова.
nasko1 - специалист
Ще питам в магазина кадето работят с Прити дали няма няква възможност за подмяна на печки с доплащане.
bibiqn - специалист
Специално за Прити.Имам камина без водна риза.Писах им е-майл дали могат да ми сложат водна риза.Отговорът беше че може и цената е 150 лв , но трябва да им пратиш камината до лясковец мисля или там кадето им беше завода.Та конкретно по темата:
Днес за 1 ви път пускам моята система от самоделна водна риза и резултата е налице.Така че не е кой знае какво да се направи ризата.Моята камина я отворих направихме водна риза във формата на П
и после затворихме обратно горният капак,който беше хванат само с 5-6 точки с CO.Така че ако не те устройва цената им можеш д се опиташ сам да си я майсториш.На мене ми излезе към 40 лв с материалите.Успех!!
nasko1 - специалист
bibiqn: твойта печка с фурна ли е била или не? И какви материали си използвал за водната риза? И ако имаш възможност направи някоя снимка на печката да видя за какво става въпрос. Аз утре ще направя снимка на мойта да видим какво и как ще я измислим...
bibiqn - специалист
Моята не беше с фурна а най обикновена камина.Материалите които ползвахме са околу 1кв.метър 2,5 мм ламарина и електроди.Снимки на камината мога да ти покажа ,но тя в момента вече е сварзана и нищо няма да се види отвътре.Ако си заинтерисован мога да ти обесня горе долу технологията.
nasko1 - специалист
Ами да, обясни как си я направил, а имаш ли идея как може да стане като камината е с фурна, от каде трябва да се вкара водната риза, отзад ли? Мойта камина като дизайн е същата като на снимката по горе.
bibiqn - специалист
Ами за твоя вариант незнам какво да ти кажа,тъй като при мен отворихме камината отгоре(т.е. махнахме само горният капак).Мисля си че при всички положения и ти трябва да я отвориш отгоре.И ако има как да се махне тая фурна да стане едно цяло огнище.А после е лесно.
Друг вариант да отидеш в някой магазин кадето имат същата камина с фурна ,само че и с в.риза и да погледнеш как точно е направено.

Прикачен файл

SP_A0227.jpg
ето я камината ми .Остана само да я пръсна със спрей че малко е ръждясала.
SP_A0227.jpg (65.38 KиБ) Видяна 4707 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Печка с фурна да стане на водна риза !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: