Мечтата на всяка домакиня
totko - специалист
Не съм сигурен дали тази тема е за тук или за раздел Електротехника.Ако сметнете че не е за тук - преместете я.

По темата ---> Тъй като сме на ниво груби ремонти в кухнята, много се чудим къде да разположим контактите и евентуален кабел за осветлението на кухненската мебел ( някои имат вградено осветление )?
Според вас на кои места над плота е хубаво да има контакти, аз си мисля даже да са двойни?
И още нещо - ако печката за готвене, пералнята, съдомиялнята, т.е. ако почти всички уреди ще са вградени (под плота ), къде е хубаво да се разположат контактите за тях?Може би е желателно да са някъде вътре в шкафчетата , поради което е хубаво да се оставят стърчащи кабели от стените, които по късно да се вкарат в кухненската мебел и да свържат с вградените контакти?
shadowman - майстор
Контакти и други подобни се мислят след като се направи проект, когато си наясно къде ще са ти уредите, мивката и тогава контактите.
Последна промяна от shadowman на ср сеп 03, 2008 12:10 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Като чуя вече за Раковски, и ме хващат бесните. От там ми бях "майсторите" католици на строежа. Дано не си един от тях. Толкова крадливо племе не бях срещал. Гледат те в очите, и най-нагло се опитват да те правят на глупак.
trevora - специалист
За фурната,аспиратора и плота само кабел,защото контактите ще избутат уреда от шкафа,а за съдомиялна и пералня най-добре в шкафа на мивката,така ако се наложи изключване на уреда няма да се налага да го вадите от шкафа.Иначе съм съгласна с shadowman,първо проект да се знае кое къде и чак тогава ел.
trevora - специалист
За фурната,аспиратора и плота само кабел,защото контактите ще избутат уреда от шкафа,а за съдомиялна и пералня най-добре в шкафа на мивката,така ако се наложи изключване на уреда няма да се налага да го вадите от шкафа.Иначе съм съгласна с shadowman,първо проект да се знае кое къде и чак тогава ел.
shadowman - майстор
Стефан написа:
Като чуя вече за Раковски, и ме хващат бесните. От там ми бях "майсторите" католици на строежа. Дано не си един от тях. Толкова крадливо племе не бях срещал. Гледат те в очите, и най-нагло се опитват да те правят на глупак.
Ако бях строител нямаше да пиша тук. А относно хората, навсякаде са едни и същи, дали в Раковски или другаде.
totko - специалист
Долу горе се знае кое къде ще бъде като уреди.
А тези кабели за аспиратора, котлоните и фурната - искате да кажете че трябва да тегля по кабел за всеки уред :?
А ако се сложат само контакти над термоплота - между него и горните шкафове?
trevora - специалист
Ами принципно така се прави :)
"А ако се сложат само контакти над термоплота - между него и горните шкафове?"
Не те разбирам,и там да включиш уредите ли?
totko - специалист
Да и там да включа уредите, макар това да ми е трудно да си го представя как ще стане, освен кабелите с щепсълите да минават зад шкафовете, между тях и стената.
А варианта с отделните кабели го виждам така - пускам един кабел до едно място където слагам разклонителна кутия и от нея вече тръгват кабелите за уредите
trevora - специалист
Ще стане адски грозно,от шкафовете изникват кабели по стенния панел и тук щепсълче- там щепсълче.Пусни кабел когато си наясно къде ще ти бъдат уредите.не е чак толкова сложно :)

Тема "Къде да сложа контакти в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: