Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
totko - специалист
Сигурно някой колега ще ми се скара Изображение че съм поредния който пуска тема без да е прочел десетките теми преди това.Да ама не - прочетох всички теми за лунички до отктомври 2007 год и да ви кажа ли - тотално се обърках :? :lol: .
Затова страх-не страх от караници ИзображениеИзображение реших да пусна тази тема.
Моля давайте ми конкретни съвети - примерно трябват ти еди колко си броя лунички от еди колко си вата за тази площ, с еди какъв си траф ( ако може и марка :-D ) който да е подходящ за еди какъв си ключ-димер.
Привържениците на 220 волтовите луни, също да се чувстват поканени.
Терасара е с размери 2,90 на 1,30 м , ще се ползва за готвене, обединена е с кухнята.
Предварително благодаря за отделеното ви време и внимание!
Justy - майстор
Значи от кухнята имаш индиректно осветление. Над печката имаш аспиратор - той си има свое осветление. Моят съвет е да концентрираш осветлението над масата - около 100 вата. Да не опипваш за чашката, че може да я бутнеш :shock:
totko - специалист
:lol: :lol: :lol: ИзображениеИзображение
Да ти кажа ли - чашката с ракия мога да я намеря на масата дори и в непрогледен мрак. Но ако не е достатъчно светло около печката, жената ще има да мърмори и да ми прави недоизпечени или недоизпържени мезета .
А си е друго когато има мир и либоф в семейството. Представям си романтична вечеря на лунички - ееех каква романтика само, а след всяка такава вечеря --> ИзображениеИзображениеИзображение
Сега сериозно - значи няколко лунички които ще са по скоро като декоративно осветление няма да изглеждат никак зле. Примерно 3 броя от по 20 вата, ще са чудесно и красиво допълнение към осветлението в кухнята.Кощунство е според мен да не сложа някоя друга луничка при положение че ще правя окачен таван от гипскартон .
Хайде колеги - помагайте плссс
БАШ МАЙСТОР - специалист
пусни 3 броя по 20 вата единия в средата на 40см от прозореца другите 2 на 60 см от късата страна на стената и на 40 от трегера това са стандартни позиции за балкон,гледай да нямаш профил там
totko - специалист
Баш майсторе, Благодаря ти че се включваш и в тази тема със съвет.Никак не е зле предложението ти, защото:
- определено така наредени 3 лунички ще изглеждат много добре
- съобразил си се с уредите които ще бъдат на терасата и си дал добро отстояние на луничките от страничните стени
Ей тук http://www.mikimak.com/?function=detail&id=1646 виждам едно 60 ватово трафче , какво ще кажете за него, или по добре е да избера 70 ватово, като това http://www.mikimak.com/?function=detail&id=1630, само дето няма никакво име на производителя :?
БАШ МАЙСТОР - специалист
включвам се защото чакам да стегне пяната да си обърна дограмата :lol:
вземи от 70вата да има мегдан че има крушки дето по товарят а за трафа дали е китаец или испанец все тая и едните и другите са ми горяли още при връзването важното да ти дадът гаранция в магазина!
може и 105 да сложиш ,че ако ти е тъмно да смениш само крушките със 35 ватови :wink:

Тема "Конкретни съвети за лунички на тераса на която ще се готви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: