Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

извинявайте ако някъде вече я пише тази информация, но така не можах да я намеря.

острани по ръбъ ще завършвам окаченият таван с тези стиропорените лайстни.
въпроса ми е с какво се лепят , като основата на стената е тапет а отгоре е гипскартона. Чувал съм че с някакъв силикон ама дали е така незнам.
И тези лайстни могат ли направо да се боядисват с латекс или трябва някаква основа (грунд) да се нанесе?

Благодаря предварително за отговорите
bullet - специалист
Предполагам това те интересува
http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=181
impreza - напреднал
бих добавил че и ние слагахме като правехме тавана на братовчед ми и от магазина му бяха препоръчали някво специално лепило за тия работи.
Master_Kenobi - V.I.P.
Статията препоръчва някакъв акрил, ама е набутвация според мен. Ако ще се набутваме, отговорът е монтажно липило (което е и за стиропор) - около 9 кинта тубата.
А иначе Ц-200 не става ли? На водна основа е и едва ли ще разяжда лайсната.
Иначе писаното в статията ми е малко странно, да не кажа смешно: Леката грамове лайсна, да се налага да я задържаш докато стегне акрила?! Ха! Авторът дали поне веднъж в живота си е отварял туба с акрил? :lol:
Spassow_lbg - специалист
Master_Kenobi написа:
Статията препоръчва някакъв акрил, ама е набутвация според мен. Ако ще се набутваме, отговорът е монтажно липило (което е и за стиропор) - около 9 кинта тубата.
А иначе Ц-200 не става ли? На водна основа е и едва ли ще разяжда лайсната.
:lol:
Аз взех някакъв уж специален за стиропор силикон, пише за стиропор на него, пък ще видими дали ще свърши работа.

един друг въпрос, могат ли тези лайсни да се боядисват предварително и после да се лепнат за стената. в смисъл стената ще е в друг цвят и за да се избегне този ефект :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11730
Master_Kenobi - V.I.P.
Може, що не. Пази да не изцапаш боята с лепилната маса, но ако тя става безцветна след изсъхване, или си е такава по принцип и случайно запапване няма да е проблем. Но ти я пази, де.
Успех!
masteradmin - майстор
Master_Kenobi незнам, защо мислиш че статията е смешна ? Аз съм я писал лично и снимките са мой (тавава се намира в "Захарна фабрика"). Ако трябва да се обиждаме и аз мога да кажа, че дори не си си направил труда да я прочетеш внимателно - защото мислиш, че си "майстор" и разбираш от акрилни силикони. Но нямам никакво желание влизам в спор с който и да било. Ти като си такъе голям майтор напиши статия за каквото и да е - Обещавам да я публикувам.
Master_Kenobi - V.I.P.
masteradmin, както вече имах възможност да споделя в друга тема, неудобството на форумския живот и общуване е в липсата на това участника да предаде емоцията и настроението си. Емотиконките не предават това, защото всеки ги тълкува по разному.
Съжалявам, че сте приели на сериозно леко закачливия ми тон и при това сте го приели лично. Съжалявам и ако се налага ще се извиня, защото май наистина тона на изявлението ми е прекалено закачлив. Но това са рисковете на виртуалното общуване и вероятно го знаете не по-зле от мен.
Всъщност, възражението Ви не е по-съществото на въпроса. Моята забележка беше че:
...Леката грамове лайсна, да се налага да я задържаш докато стегне акрила?!...
Продължавам да твърдя, че това не е нужно и ако Вие, или който и да било друг участник ме обори, ще се извиня за това, точно тук, в тази тема!
Чета внимателно всичко, което критикувам и обикновено (но не винаги) също толкова внимателно подбирам и думите си за отговор. Приемете, че ми е професионално изкривяване от една странична моя дейност.

Благодаря за поканата, може някой ден и да се случи да напиша статия. Но за сега се чувствам не достатъчно компетентен и легитимен да правя това. Макар и в неангажиращото виртуално пространство. Кратки съвети на базата на личен опит и елементарна логика - да, но статии...

По отношение на форумски спорове (когато не са по същество), сражения, войни и т.н., съм на Вашето становище - не, мерси! Нагледал съм се на кво-ли-не и нямам нито нерви, нито енергия за това.
Опитвам се да съм сдържан и толерантен дори и към потребители, които пробваха да ме "хапят" в този форум (спряха вече), а изведнъж се оказа, че първият, който ми се обиди е самият Мастерадмин на Форума! Хе, какво да правиш - Живот! :)

П.П. Дотолкова доколкото това е първата ни пряка виртуална среща, искам да ви поздравя за сайта и форума, който поддържате. Поздравления!
Очевидно разполагате (или отделяте) с нисък бюджет за това и цялата работа вероятно се крепи на магия и възрожденски ентусиязъм. Дано успявате и в бъдеще. Защото такова място е полезно и ако стане по-атрактивно, може да се завъртят и повече полезни хора тук. За това вече може да говорим... :)
Pooh - майстор
Лепила за това - колкото искаш. Във всеки магазин в който можеш да купиш лайсни, има и лепила. Аз лично препоръчвам безцветен санитарен силикон - лепи дори и профили за растерен таван, ако се наложи ;)
А въпросът ми към Мастърадмина е: Акрила не е ли прекалено пластичен за лепене, аз лично го препоръчвам само и единствено за малки фуги, получаващи се при връзките стена-стена, стена-таван и пр.

Тема "Стиропорени лайстни -с какво се лепят?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: