Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
от Гост » пон яну 09, 2006 5:45 pm
Мисля че ще е интересно за членовете на този форум да получат повече инфо... :? Вярвам, че в много домове винаги има по нещо дето се нуждае от малко освежаване :wink:
Тези дни ми предстои да тапицирам един стол на колелца, който използваме за пред компютъра....ще ви бъда много благодарен ако предложите...може довечера да го снимам и да пусна снимката във форума.....Навремето е бил тапициран, но дамаската се е поизносила, та смятам да сваля старата и по нея да разчертая новата дамаска и на ново да го облека...не знам...ще преценя на място и ще споделя намеренията си :wink:
На мен не ми стана ясно предния пост въпрос ли беше,или отговор.
Аз лично си претапицирах холовата гарнитура - диван спалня, 2 фотьойла и 2 табуретки.И да Ви кажа,стана чудесно/и най-важното ми излезе много евтино/.Отне ми малко от времето,но си заслужаваше. Специално си купих електрически тел-бод KINZO от МЕТРО.Искам да споделя,че той работи добре,но не достатъчно дълго.При мен се появи дефект - отказа да работи.Оказа се проблем в електрониката.Имам решението - ако някой го има и е с проблем,да ми се обади.
Ако има интерес,мога да споделя и опита си.
от Гост » пон яну 30, 2006 5:32 pm
:)
Бачо Стефане и колко по-ефтино излезна? :) Колко струва този телбод? Оххх ми и аз искам едни да ги претапицирам май..... :?
Их , пак забравих да се логна :evil:
А някоя снимчица как си го направил има ли? :oops: :)
Тези телбоди дето се тапицира с тях се казват такери - страшни са. Само не си купувайте пластмасови, а метални.
от jordanvass » пон яну 30, 2006 7:44 pm
Купувайте си дебели телчета за тях. Аз си взех от Бриколаж едни - голям майтап излезнаха. Меки и тънки като за канцеларски телбод. И в стиропор не можеш ги заби! После на битака се оказа, че са много по-хубави. Една кутия RICO 5000 бр. излиза към 4-5 лв. и са много хубави - забиват се като в сирене!
от Стефан » пон яну 30, 2006 8:52 pm
Вярно, че може да се казват и "Такери". Има ръчни, електрически и с въздух/ професионални /. Аз обаче предпочитам да им казвап "Тел-бод".
Моят Тел-бод KINZO е закупен от МЕТРО за около 40 лв. Отделно се купуват телчета. И както каза JordanVass, те трябва да са по-дебели. Има телчета с различна дължина в зависимост от предназначението.
Ето и снимки на тел-бода и претапицираните мебели. Дамаската е според желанието и финансовите възможности.

Прикачен файл

Tel-bod  KINZO.jpg
Tel-bod KINZO.jpg (27.4 KиБ) Видяна 17732 пъти

Прикачен файл

Pretapicirani mebeli.JPG
Pretapicirani mebeli.JPG (52.33 KиБ) Видяна 17732 пъти
Жалко, че нямаш снимки преди да ги тапицираш.
Е, не мога сега да ги разтапицирам. Но ако тези се запазят до слезващото тапициране, става.
Няколко са нещата, които трябва да се знаят, преди да се заемете с претапицирането.
Най-важно е да се прецени заслужава ли си претапициране, т.е. коя част от мебелите е поразена и коя е запазена. При всички случаи конструкцията на мебелите е с разхлабени свръзки. След премахване на дамаската първо се ремонтира конструкцията. Ако дунапрена е здрав, е най-добре. Обикновено по-старите холови гарнитури са с по-добър дунапрен. Ако има поразени места, то те се ремонтират като се залепват нови парчета дунапрен с полихлоропреново лепило "Хелмевект". Материята от плат под дамаската, ако е здрава, може да се изпере и да се ползва същата. Ако не е здрава, се сменява с нова.
Останалото е въпрос на майсторлък!
Пожелавам Ви успех!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Какви статии искате?”