• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filbig - специалист
Моля, някой ако има добър майстор за пренавиване на трифазен ел.мотор, в София- да помага. Става въпрос за мотора на компресора ми, а го ползвам постоянно. Предварително благодаря!
shotik - майстор
Сервиз за перални,хладилници и др,пренавиване ел мотори-тел0888710441-Цветан Симеонов,Владимир Недков,
намира се в кв.Х.Димитър на ул Тополница,на 50 м от спирка на тролейбуси 2 и 4,спирката е след Билла, на ул Острово.
filbig - специалист
Много благодаря! Ще звънна още днес. Вчера изгоря едната фаза и тез от електрото оставиха целия квартал без ток-5 часа, а аз изобщо не зацепих , че трябва да изключа компресора и резултата не закъсня.
Trifun - специалист
Проста схемичка за контрол наличието на трите фази - използват се 2 контактора с намотка за 380 V - контролни и един "силов" контактор.
Разбира се амперажите може да са различни от тия, дадени в схемата - в зависимост от конкретните условия.
Идеята е ако и двата контролни контактора са задействани, да задействат трети, който подава напрежение към консуматорите.
За още по-голяма сигурност, предпазителите могат да са с обща шина на крачетата - т.е. при късо някъде по веригата да изключват заедно всичко.
Изображение

Извинявам се, че постингът ми не е пряко свързан с темата, но се надявам да съм полезен :roll:
sek.1 - специалист
Колко киловата е двигателя ? Провери колко пари ще ти вземат за пренавиването защото трифазните двигатели са значително по ефтини от монофазните. На улца цар Симеон преди ул Вашингтон като идваш от Мария Луиза има един магазин за електро материали там съм виждал различни трифазни двигатели по 100-150 лева.
filbig - специалист
Много благодаря за схемата, но нищичко не вдявам от тез неща. А мотора го оставих на един майстор в Филиповци- много добри отзиви получих от приятел за него и обеща за сряда да е готов, но е към 100 лева работата и ще ми сложи и някакви предпазители за да не стават пак такива бели. Поздрави! А има тоз човек и магазинче за инструменти - много добре заредено, та си взех и отверка на въздух, ама не съм я пробвал още :lol:
filbig - специалист
sek.1 написа:
Колко киловата е двигателя ? Провери колко пари ще ти вземат за пренавиването защото трифазните двигатели са значително по ефтини от монофазните. На улца цар Симеон преди ул Вашингтон като идваш от Мария Луиза има един магазин за електро материали там съм виждал различни трифазни двигатели по 100-150 лева.
Не съм гледал табелката изобщо, че имам много работа и трябваше да го дам бързо да се прави- три коли чакат въздух :-D
sek.1 - специалист
Тънко си минал със стотина лева на един приятел му взеха 250 лева за мотор 3.5 киловата защото имал неблагоразумието да каже на майстора че е колега занаятчия и мотора е от струг.
filbig - специалист
Да споделя развръзката- взех си мотора от майстора срещу 45лв, щото не бил изгорял целия, закачам на компресора и пак не работи :evil: Оказа се , че тия .................... от електрото, като изгоряла едната фаза са прехвърлили от другата на нея и така с фазомер има и на трите, ама едната се дублира и на мотора реално отиват две. Е това не е ли простотия! Майстора ми даде предпазител 6А, който съм вързал преди мотора, та ако стане нещо подобно той изключва.
sek.1 - специалист
Това се хваща лесно с мултицета мериш между фазите трябва да имаш 380 волта в твоя случай просто между две от фазите мултицета няма да отчете нищо.
  • 1
  • 2

Тема "Пренавиване на ел. мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: