Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Eni - напреднал
Не намерих с търсачката и затова пускам тема. Смятате ли, че някоя от тези бои ще свърши работа в стаи с ПВЦ дограма и мухъл по стените. Таваните и стените имат вътрешна изолация, а външна засега няма да се прави. Пък и имаме познати с външна изолация и същия мухъл вътре в стаите. Апартаментът има локално парно и се поддържа температура около 20 градуса през зимата.
velsi - Почетен майстор
Ти направо ме разби! Какво правите в тоя апартамент?! Поливате се с вода ли? Вътрешна изолация и имаш конденз. Отваряте ли ги някога изобщо тези прозорци или чак напролет като се стопли? Аз нямам аспиратор в кухнята, а в коридира имам прозорец от студен алуминий! Нямам конденз никъде, пък мухъл съм виждал само на картинка. По-добре си преосмислете начина на живот и понамалете влагата! "Термошилд" няма да ви помогне. Имай предвид, че и 30 градуса да поддържате влагата си е там. Във въздуха. Нещо повече: колкото температурата е по-голяма, толкова разтворената във въздуха влага е повече. Един градус спадане и излишната влага вече е по стените.
Eni - напреднал
Е, и аз затова се чудя откъде е тоя проклет мухъл? Отваряме най-редовно, щото съм си малко маниачка на тема чист въздух, така че с проветряването няма проблем, печката ми е на терасата и там отварям, като готвя, за да не ми мерише на манджи, така че, може пък да прекалявам с отварянето, знам ли? :? Това на майтап, ама мухълът ми е истински и наистина се чудим корк ли да лепим, стиропорни тапети ли или що - нещо, което да реши проблема. Друг проблем е покривът на блока, който тече и е за ремонт, но няма консенсус със съседите. Тези от долните етажи казват, "ами у нас не тече". Така че не съм съвсем сигурна дали има конденз у нас или е в резултат на течащия покрив, т.е да си е направо влага. Но някак трябва да се оправя.
Имахме същия проблем и след като боядисахме с Термошилд, съчетано с по-интензивно проветряване, вече мухъл няма. Най-важно е добре да се боядисат ъглите и ръбовете. :yawinkle:
velsi - Почетен майстор
Най-вероятно проблема е наистина от накакъв теч. Не е нормално да има толкова влага при описаните условия. Намерете го и го отстранете, защото иначе с каквото и да мажете няма да има ефект.
Преди година имахме подобен проблем. Оказа се, че на съседите над нас една от тръбите им се е спукала. Понеже са метални тръбите са прогнили и е дошъл момент, когато са започнали да текат по малко. Особено в банята труно се усеща. А и то си сълзи, и е трудно да се открие.Като ги подмениха всичко си дойде на мястото. Сега лично се уверявам в това, защото и аз правя основен ремонт, и видях за какво става въпрос.

Тема "Термомакс и Термошилдс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: