Ел. инструментите. Консумативи.
filbig - специалист
Здравейте. Ползвам инструменти на въздух, имам голям гайковерт, по слаб за малки камъни, бормашина, ъглошлайф и страхотна малка отверка. Вършат страхотна работа в гаража, но ме интересува някой знае ли с какво масло е най-добре да се обслужват.
skartalov - специалист
Има специално масло за пневматика, слага се в омаслителния филтър на въздуха. Продава се в магазините на фирма ВАРУМ. За Пловдив говоря, но може и в София да имат магазин. Търси за ВАРУМ и питай.
filbig - специалист
Аз сипвам моторни масла. Щом има обаче специално масло ще потърся. Мерси.
filbig - специалист
В магазина от който си купувам инструменти ми казаха, че хидравлично масло върши перфектна работа. Аз ползвам едни ампули, които се пълнят с масло и се монтират на бързата връзка на самия инструмент. Ще пробвам с това масло- карам Ксантия и ми се намира от него, а ако не издържат ще си взема по хубави :) Поздрави!
Takezo Sensey - модератор
filbig написа:
В магазина от който си купувам инструменти ми казаха, че хидравлично масло върши перфектна работа. Аз ползвам едни ампули, които се пълнят с масло и се монтират на бързата връзка на самия инструмент. Ще пробвам с това масло- карам Ксантия и ми се намира от него, а ако не издържат ще си взема по хубави :) Поздрави!
...тези "ампули" се наричат ...предварително смазочна група ....

...маже и отделя конденза (водата) от въздушния поток

без мазане ...много кратък живот :)
filbig - специалист
Аз имам пневмо-група, но тя е вързана след компресора и я ползвам за влаго и маслоуловител, а таз ампулка :-D -омаслител се монтира на самия инструмент и в нея се слага масло. Ето я въпросната :

Прикачен файл

ALIM1105.jpg
ALIM1105.jpg (41.5 KиБ) Видяна 5173 пъти
Takezo Sensey - модератор
Да така е , слагай по "тънко" масло :wink:

Тема "Пневматични инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: