Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте! Имаме една стара холова гарнитура, която ни се иска да си претапицираме сами. Обаче дивана и фотьойлите са от тези, на които страничните облегалки са само от дърво, не са облечени, а сега се каним да ги облечем и тях с дунапрен. Искам да попитам откъде да започнем - първо да сложим дунапрена на облегалките ли? Или да го сменим първо на основната част? Закрепя ли се дунапрена за дървената част с такера, или заедно с дамаската? Има ли някакви тънкости след това, като ги сглобяваме, защото те сега без дунапрен са по-тънки, а с дунапрена дали ще могат да се захванат пак за основните части? Нещо не ми достига фантазията да го измисля това тапициране, без да съм виждала процеса.
Съвсем на скоро си претапицирах меклата мебел с такер от пазара за 8 лв. Жалко че нямам снимки. Значи ако искаш най - добре пусни снимки за да получиш добър отговор. Иначе никъде нямаше залепен дунапрен. Колкото до дамаска за 50лв. в едно шивашко ателие ми я нашиха - аз само си я монтирах с такера.
Ето 2 снимки на фотьойла и дивана:
Изображение
Изображение
Аз не бих тапицирал дървените части, с тях е по стилно. Просто ги лакирай на ново.
дивана е подобен (ако не и същия) на един от моето детство
има си и място за завивки (нещо като ракла)

:roll:
Абсолютно от същия диван за първи път прези живота си бях нахапан от дървеници... :?
И моето мнение е да претапицираш само меките части, а другите да шлайваш и лакираш.
Влезте в мебелен магазин и разгледайте тапицериите на дивани и фотьойли. С опипване, вдигане на възглавници и пъхане на ръка тук-таме.
Относно подлакътниците на фотйола. Идеята ви е да тапицирате само дъската или искате да е плътно додолу, до седалката? Само подлакътника не е невъзможно, но не е добре по разни причини. Ако решите да затворите, то смъквате подлакътника, монтирате "дъска" вертикално и тапицирате. Може да монтирате подлакътника отгоре, върху тапицираното. Става "модерно" и уникално. И удобно.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Ремонтирай сам”