• 1
  • 2
някой може ли да ми даде идея как да хвана окачвач за тухла
Pooh - майстор
С дюбел.
За по-подробен отгожор, задай по-подробен въпрос. Каква тухла - единична или четворка, единичната с кухини или плътна ... ей такива подробности. Но за общия случай - пирон дюбели 6*40 вършат работа ;)
знам че е с дюбел.За тухла четжорка но дюбелите не даржат
Pooh - майстор
Тухлата 4-ка е най-досадна и най-масова напоследък, но ще се опитам да ти дам няколко насоки.
Вариант 1. питай чичко Гугъл за "дюбел за тухла четворка" - дава фирми и готови решения
Вариант 2. намираш т.нар. "химически дюбел" - впръсква някаква смес в кухината и така захваща
Вариант 3. опитваш с пирон-дюбел 6/80 ?(идеята е да е дълъг, за да захване поне една от стеничките от които се състои тухлата)
Вариант 4. големокалибрена рапидка забита между две тухли (не се препоръчва, но съм го виждал изпълнено ... даже държеше мамка му)
Вариант 5. забрави за Вариант 4. ако трябва да даваш гаранция ;)

Като цяло - подсигури се с подходящи крепежни средства, а не импровизирай - само береш повече ядове

П.П. няколко неща които могат да са ти от полза
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=5030
http://www.technoart-bg.com/?act=list_s ... 32&lang=bg
http://www.vidira.org/site/dubeli_plast.php

Късмет ;)
rendo - специалист
Работи с малко по слаб перфоратор - ако перфоратора ти е много силен "раздробва" около самия отвор и не може да захване дюбела.

Както каза колегата започни с 6/80 дюбели за да ти е мирна главата
А и най добре бии по два на окачвач в ушичките
БАШ МАЙСТОР - специалист
така, да ви светна малко,биеш дюбел пирона в тухлата и хлопа? под ъгъл :!: навиваш винт м/у главата на пирона и самия дюбел ,ако продължава 2ри до 3ти винт ,обикновенно първия е достатъчен за ОБЕСВАНЕ
Pooh - майстор
Майсторе, всеки работи е правил такива магарии, но дали е подходящо да даваме подобни съвети на хората? Има си предназначение за нещата, нека не подтикваме хората към магарии, за които после ги ругаем (когато ни викнат да оправяме бакии)
БАШ МАЙСТОР - специалист
тествай дюбел за тухла и споменатия начин и прецени сам, това Не е магария а работещ факт, Физика,представи си го триизмерно какво прави дюбела и този начин :idea:
упс (опа)!сетих се за друга магария ,кой не е слагал молив вместо дюбел ,а за клечките за зъби............
Pooh - майстор
Виж, редовно си укрепвам дюбелите по този начин, освен това съм ловил цяла скара с рапидки за мазилката (беше 6см. и силно циментова), правил съм си директни окачвачи с парчета CD и ивици картон ... ако продължа да изреждам всичките си нововъведения, ще ме заклеймят като върховен експериментатор, но не за това иде реч. Мисълта ми е, че е хубаво на тепърва прохождащите да им се обясни как е редно, а магариите те сами ще си открият ако се задълбаят в работата. Не си ли съгласен?
The_FAN - специалист
Pooh написа:
.... правил съм си директни окачвачи с ивици картон ... ако продължа да изреждам всичките си нововъведения...
Май че от Кнауф са те изпреварили малко... това с ивиците картон като носещ елемент го има както при таваните така и при щендерните стени - справка каталога на Кнауф....
  • 1
  • 2

Тема "конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: