Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Хора дайте малко информация за импулсните водомери.Ако може някоя схемичка,с какав кабел и начините за отчитането му.Благодаря предварително.
Милен - майстор
Тук имаше коментари на подобен въпрос.

Виж архивния каталог на края на страницата. http://www.ista-rus.ru/Watermeters.htm Не е кой знае какво но все пак е някаква информация.

Схемичката и начина на свързване трябва да си върви с упътването на всяко изделие. Възможно например на различните фирми схемите да са различни.
evil - специалист
И на мен в момента ми е нужна информация по темата защото това дистанционно отчитане май е станало задължително за нови сгради а в проекта по който работа не е нанесена такава инсталация.Гледам из нета има доста такива системи но дали има някоя стандартна , на какви изисквания би трябвало да отговаря тя и как се окабелява не мога да се ориентирам :? ? Някой да сподели някакъв опит ????? :?
lz1tar - специалист
Колеги,не се шашкаите няма нищо сложно-пускаш кабел тип LIYCY 4x0.14mm ширмован от всеки водомер до табло водомери.Таблото се разполага някъде близо до входа,до таблото караш захранване 3х2,5мм от ГРТ.Таблото се доставя и свързва от фирми имащи договор с ВиК.Идеята е инкасаторът да не обикаля по апартаментите.Задължително е за всички нови обекти.Иначе много проектанти не са в час с новостите-пример на табло апартаментно ми чертае 6бр АП и 3 бр ДТЗ и ги дава в ТАП-8.Щуротии
stefan_gb - специалист
И UTP да положиш ще свърши работа, отделен кабел до всеки водомер.

Тема "импулсен водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: