Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
prascho - майстор
грух :),
привет от прасето,
може ли някой да сподели какъв трябва да бъде оптималния наклон при канализация? /за момента съм се спрял на 1 см на 1 м/. И тъй като има положени каменинови тръби/около 10м/, които пресичат къщата възможно ли е да ги посчупим отгоре и да положим пвц тръба с определения наклон. Камениновите тръби не може да използваме тъй като нивото им идва с някъде около 4-5 см по-ниско от подведеното с пвц тръбите извън къщата. Ако запълня въпросните каменинови тръби с интегрираните пвц в тях с пясък и отгоре наредя ред тухли/единички/ системата устойчива ли ще бъде или ще е най-добре да махна камениновите тръби и да си писна пвц тръбите самостоятелно обградени с пясък и отгоре единички. В момента наклона на камениновите тръби е около 2 см на метър.
pipbel - майстор
Ехейййй, ма верно ли бе, това си е нашия Прасчо.
Къде се изгуби толкоз време бе човек ? :?:
Викам да не го претрепа някой кола....
Ай добре дошъл пак :)

ПС - от твойте ВИК проблеми, нищо не отбирам, сори
prascho - майстор
добро утро след една пиянска вечер. Завърнах се точно на време......за Коледа :).

Специален поздрав:)

Прикачен файл

varna.jpg
varna.jpg (72.71 KиБ) Видяна 6203 пъти
lyki - специалист
Немаш грижи каквото и да решиш, не ми стана само ясно за къв чеп са отгоре единичките ,само пясък и здрава основа под тях е достатъчна и малко рохкава пръст докато се покрият.
Ако се налага обаче да копаеш през цялата къща за да направиш това ,по добре помисли да свалиш нивото на извода извън къщата ,и задължително връзката между двете развивки да е с ревизионна шахта .
masterrichi - специалист
наклонът трябва да е около 3 % или 3см. на 10 м
EDI - майстор
Не е ли 3 см на 100 см /сиреч на 1 метър/...... :wink:
gandonov - специалист
Аз имам въпрос по същата тема. Въпросът ми е:
- Има ли изисквания за наклона на канализацията извън къщата?
Става въпрос за канализацията от къщата до бъдещата пречиствателна станция. Разстоянието е около 10метра, а наклонът около 10%.
emil_v r - майстор
За кръглу сечение 1-2см/м .

При по- малък н/н скоростта на Н2О не може да промие утайките , наслояват се и...
При по- голям прорязва утайките и въпр. че е парадоксално ги натрупва от двете страни на тръбата .
Тогава се праят сложни сечения , огледайте коритото под "Лъвов мост " ,
ако сте от село - незнам къде :evil: , а и без това нема да ме разберете .

Тема "наклон при канализация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: