petia4444 - специалист
Здравейте,ще ви помоля за мнение относно работата на маистора ни....това е външна изолация на тераса и вход към втори етаж на къщата ни...за мен този човек си остави ръцете със шпакловката... вика че за него било перфектно...ама според мен не е...прекалено са ми скъпи материалите за да си правим експерименти....отделно поставя картон на целия втори етаж на къщата ни и там също има забележки,които ще ви кача като снимки след малко...много ви моля за мнение...нормална работа ли е това според вас?

Прикачен файл

шпакловка на изолация.JPG
това е входната част на 2-я етаж и така изглежда шпакловката отдалече
шпакловка на изолация.JPG (189.31 KиБ) Видяна 6813 пъти

Прикачен файл

DSC00513.JPG
а тук се вижда че е криво,това е долният край на касата на вратата
DSC00513.JPG (57.06 KиБ) Видяна 6813 пъти

Прикачен файл

DSC00514.JPG
касата от дясно...криво ли е?
DSC00514.JPG (49.7 KиБ) Видяна 6813 пъти

Прикачен файл

DSC00518.JPG
това са ъглите,имат протектори..или пласмасови ъгли с мрежа...това нормално ли е за ъгъл според вас?маистора каза че е перфектно
DSC00518.JPG (59.17 KиБ) Видяна 6813 пъти
rendo - специалист
Не е хубаво да се говори за колеги.....

Във всяка една работа има определен допуск който не е 4-5 см !!!!

Не знам какъв е човека не знам и защо го е направил така може би има някакво обяснение

Но въпреки че и аз правя картон не бих взел този човек в бригадата си :lol:

Ъглите на прозорците трябва да са прави дори и криво да е сложена дограмата не може да са я изкривили с 3-5 см .. от там на сеетене вие си мислете ....

И да знаете след време че не хвърчат рапидки и не се пука картон от слягане на къщата :lol: :lol:
petia4444 - специалист
това,което виждате на снимките не е картона,това е външната изолация на терасата..тя е направена от фибран 3 см и общо три ръце шпакловка с дуо контакт на баомит/незнам дали така се пише/и отгоре ще има драскана мазилка.Има ли възможност с драсканата мазилка да се поправи и да стане право и с хубави ръбове стената?
Благодаря за отговорите предварително!
rendo - специалист
Драсканата мазилка ще направи хубав външен вид - как ще стои мазилката по ръбовете зависи как е направена :lol:

ДЕКОРАТИВНА !!! мазилка не изправя стени !!!! :shock: :shock: :shock:

А за другото си мисли какво ще е на картона
Domashen_maistor - специалист
И на мен ми се види криво, така че вместо да ни питаш какво виждаме, провери го с мастара на майстора. Това е една дълга и права дъска, най-вероятно от алуминий, слагаш я по ръбчето и ако е право вичко трябва да залепне по нея, ако ли не ще видиш как седи на вълни или криви. После просто му покажи, работата. Мазилката нищо не скрива. Единственото което може да скрие са леки мустачки при шпакловката. И то само с по-големите структури. Така че или да си оправя работата или да хваща пътя!
rendo - специалист
Личен съвет - когато чистите дограмата от теракола - навлажнете я за да разкисне и НЕ търкайте много с парцала - ще я издраскате - а след като е разкиснал теракола - избърсвате с парцала да кажем 20 см след това миете парцала след което отново и така - по добре да миете повече от колкото да я надерете :)

ПРЕДИ !!! драсканата мазилка ОБЛЕПЕТЕ с тиксо дограмата - защото как се чисти мазилката после - по добре да не знаете :-D
petia4444 - специалист
rendo написа:
Личен съвет - когато чистите дограмата от теракола - навлажнете я за да разкисне и НЕ търкайте много с парцала - ще я издраскате - а след като е разкиснал теракола - избърсвате с парцала да кажем 20 см след това миете парцала след което отново и така - по добре да миете повече от колкото да я надерете :)

ПРЕДИ !!! драсканата мазилка ОБЛЕПЕТЕ с тиксо дограмата - защото как се чисти мазилката после - по добре да не знаете :-D
Мерси за отговора,това за дограмата вече стана,хванах помошника на маистора вчера ,че чистеше отвътре дограмата от гипсово лепило със желязна шпакла,казаж му веднага да спре че ще надраска дограмата...да ама тои пича доста търкал та дограмата е .... :x направо ми се реве....вече надраскана....в този момент доиде главния баш майстор и започна да крещи,че нищо и нямало...били сме много претенциозни и все сме им се мешали в работата/аз и мъжът ми/все сме ги наблюдавали,а нищо не сме разбирали.Аз му викам дограмата е надраскана,а той...."ми нищо и няма :evil: ще снимам по късно прозореца,за да ви покажа,сега са там и няма как .
Причината да пиша тук и да качвам снимки,да моля за съвет е ...Искам да се консултирам с вас,защото аз знам че ние сме прави...ама тук във форума влизат много маистори и искам да чуя мнения ви...
Наистина ви благодаря за мнениятаи сега ще кача произведения от картона,за да видите...какво е положението и там.И да ме посъветвате как да процедираме от тук насетне?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
petia4444, от няколко месеца си тук, а задаваш тъпи въпроси! Я аз да те попитам, след като на външен вид майсторската ти работа е твърде ... атристична, като как нареди той стиропорите? Разминати ли са по ъглите? Армировъчната мрежа пак там как е слагана? ръбохранителие?? Видя ли? Проконтролира ли? И защо са необходими 3 ръце шпакловка, като с една си става? Мастар и нивелир научи ли какво е и как се ползва?
Ясно е, че не си присъствала ни духом, ни телом на собствения си обект, но защо ни се хвалиш?
Ако на теб ти харесва как изглежда, ОК, твоя си работа. Ако не ти харесва и на нас не ни харесва, какво? Какво ще направиш??
Ааааман бе!
А! Kолко плащаш на квадрат?
dudly - напреднал
Аман от пишман майстори! То че е криво с просто око се вижда, а мастара може да влезе в друга употреба в случая - да го хване мъжът Ви, па да заовърта - веднъж майстора, веднъж чирака! Какво означава, че сте претенциозни - пари се дават и за дограмата, и за тяхната "майстория"!
petia4444 - специалист
Ето това е картона преди шпакловката

Прикачен файл

арката.JPG
арката.JPG (192.41 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

това нормално ли е.JPG
това нормално ли е?
това нормално ли е.JPG (206.48 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

фуга толкова голяма.JPG
тази фуга е над вратата,много е голяма,в единия край е на нула,а в другия има 1,5 см фуга,абе пръста си ми влиза и остава...
фуга толкова голяма.JPG (187.9 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

обърнат картон.JPG
нормално ли е картона да е обърнат така?може и маистора да е прав тук...кажете вие?
обърнат картон.JPG (197.46 KиБ) Видяна 6752 пъти

Прикачен файл

нормално обръщане.JPG
това ли е нормално обръщане или всеки може да си слага картона както му доиде?как мислите?
нормално обръщане.JPG (226.29 KиБ) Видяна 6752 пъти

Тема "майстора ли е в грешка или ние не разбираме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: