• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dkd - напреднал
Имам един скрин , който е направен от фурнирован MDF . Да , но по ъглите е леко ударен и..... ъглите вече не са малко ъгли :) Казаха ми , че със влакнест кит за дърво могат да се оправят ъглите. Да , но цветът е малко странен , разгледах в един магазин за мебели цветовете - моят го водят " венге " . Гледах в магазините в Пловдив за кит с такъв цвят - никъде няма . Обикновенно само някви бели и кафяви китове за дърво . Та едно от питанията ми е : изобщо няма китове с цвят " венге " ( или нещо много сходно ) или просто не съм улучил на добре заредени магазини ? Другото ми питане е : как се работи точно с този кит ? Скрина както казах е от МДФ плоскости , фурнировани отгоре. Фурнира не е минаван с лак или подобно , грапавичък е на пипане. Как се работи с този кит тогава ? Просто го слагам , оформям ъглите и чакам да засъхне ли ? Трябва ли да търся и специален кит , който да не трябва да се лакира след това ? Колко време съхнат тези китове ? И последно : къде има в Пловдив такъв магазин , в който да може да се намери голямо разнообразие от китове за дърво ( разцветки ) , както и пастели за корекция ( пак за дърво ) , но от тези....... восъчни ли бяха - дето трябва със запалката да се запалят и се накапва наранената повърхност ? Някой може ли да отговори на многобройните ми въпроси моля ? :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Много въпроси, а основният е, че с кит нищо няма да направиш...
Дай снимки, ама най-много да о*каш още положението...
Съжалявам.
Takezo Sensey - модератор
Има едни цветни силикони на CEREZIT ако не се лъжа .
Или питай в магазините за паркет , има няк'ви пинизи за възтановане на драскотини.

Иначе , байц ...стърготини лепило.
:?
dkd - напреднал
ами утре ще поста снимки тук , да видите какво е положението и да ударите едно рамо , ако може да се направи нещо по въпроса :)
Master_Kenobi - V.I.P.
takezo написа:
Има едни цветни силикони на CEREZIT ако не се лъжа .
Или питай в магазините за паркет , има няк'ви пинизи за възтановане на драскотини.

Иначе , байц ...стърготини лепило.
:?
:lol: :lol: :lol:

И после кво? :? Тук става дума за фурнир, колега.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"ъглите е леко ударен и..... ъглите вече не са малко ъгли :) Казаха ми , че със влакнест кит за дърво могат да се оправят ъглите" Такаааам. Влакнестите китове са именно за изграждане. Единствените подходящи за ръбове. Нанасяш и след изсъхване отнемаш със шкурка до изравняване на ръбовете..
" Фурнира не е минаван с лак или подобно , грапавичък е на пипане." Грапавото какво общо с лака? Лк е крайно покритие, не за запълване на пори! Фурнир без лак точно за 2 дена би бил безкрайно замърсен. Лакиран ти е скрунът, с тънък, фин, матов лак.
За цвета. Цвят се прибавя допълнително, след финиширане на китването. С подходящ байц, с подходящ брой ръце.
Накрая се лакира само кръпката веднъж - дваж и за идеален ефект, цялото изделие.
Относно "пастели за корекция ( пак за дърво ) , но от тези....... восъчни ли бяха - дето трябва със запалката да се запалят и се накапва наранената повърхност" ... вече много яко навлизаш в непонятмната за теб материя реставрация. Не познаваш материали, ни техники. Струва ми се, че каквитто и рекламирани неща да ползваш, след твоята намеса, ще си личи.
dkd - напреднал
вече много яко навлизаш в непонятмната за теб материя реставрация. Не познаваш материали, ни техники. Струва ми се, че каквитто и рекламирани неща да ползваш, след твоята намеса, ще си личи.
Колега, първо искам да ти благодаря за разяснението за китовете . Наистина ми е от помощ. За въпроса за реставрацията - да, наистина е материя от която не разбирам . Но нали за това е този форум - направи си сам :) Да се учим едни други и да си помагаме с решения :) Можеш да помогнеш , като ми дадеш някои съвети тук за проблема , или да ме насочиш към подходящото място където да ги прочета :) За пастелите дето се топят - незнам дали са рекламирани , бяха ми дали едно преди време и съм го ползвал сам , но човекът който ми го даде тогава вече не е в БГ и незнам откъде ги взимаше тези работи , нито пък знам как точно се казват . Питах в магазините , но като почна да им обяснявам - ме гледат като телета в железница , все едно не са чували за такива пастелчета. Ако можеш да удариш едно рамо и по въпроса за реставрацията както го наричаш - ще съм ти много благодарен . Днес следобяда ще поста снимки тук на това което искам да си оправя , можеш да им хвърлиш едно око ( и не само ти де :) ) , и да си кажеш мнението с какво и как може да се поправи . Аз съм сръчен по принцип и имам желанието да се науча как се прави , а скринчето си е мое - .... тоест мога да си правя опити с него един вид :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нямаш проблеми, те такива хора обичам. След снимките - конкретно.
За "пастелчето" - ако основата е същата, си го търси. Ако не е, не се знае ще свърши ли работа.
По принцип разните вакси са за козметика, независимо дали са като моливче или на паста.
dkd - напреднал
Изображение

Изображение

Изображение

Ами това са снимки на скринчето за което ви говорих , не са много хубави , но с телефона не мога повече за момента, утре ще се опитам да направя по-сполучливи ако желаете. Както се вижда - едното ръбче е поочукано и искам да го оправя някак си , това ми е проблема :)
Последна промяна от dkd на ср ное 26, 2008 11:42 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
dkd написа:
Само аз ли не виждам снимката :?
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за ремонт страници на скрин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: