• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
solo5 - майстор
Изображение

Изображение

Изображение
miroslav_kn - специалист
Ако е за нисък таван под 3 метра нито един от трите , просто захващаш CD профилите с директни окачвачи за да има по малък просвет между тавана и гипсокартона.
solo5 - майстор
височината на банята ми е 252см
гипсокартона ще е на височина около 10см от тавана :roll:

P.S. ще има и лунички, трябва да не греят много, заради тясно пространство :roll:
miroslav_kn - специалист
Нямаш никакъв проблем да сложиш директни окачвачи и да спестиш някое и друго CD. Има и по дълги директни окачвачи.
Pooh - майстор
Вариант 3
Не слушай "специалисти", които ти казват. че цял таван може да се направи без кръстосана скара. Виждам, че си се поровил достатъчно - следвай упътването на фирмата производител. KNAUF определено нямат система без кръстосана скара за тавани, дали ще е на 1 или на 2 нива е въпрос на личен избор и на място :wink:
П.П. На луничките им стигат 7см. - колкото да се съберат в кухината.
П.П.П. Баня - задължително зелен (влагоустойчив) гипсокартон, шпакловка - импрегниран фугопълните (има на KNAUF - Uniflot и е зелен на цвят (има го при сериозните фирми и вносители)) ... За момента - толкова
solo5 - майстор
Pooh написа:
Вариант 3... KNAUF определено нямат система без кръстосана скара за тавани
мерси :2thumbs: банята е малка - 130cm х 180cm, но щом има стандарт трябва да се следва
Pooh написа:
П.П. На луничките им стигат 7см. - колкото да се съберат в кухината.
луничките, които съм гледал май не са повече от 3-4см :?
Pooh написа:
П.П.П. Баня - задължително зелен (влагоустойчив) гипсокартон, шпакловка - импрегниран фугопълните (има на KNAUF - Uniflot и е зелен на цвят (има го при сериозните фирми и вносители))
явно в Бургас няма сериозни фирми :lol:
Pooh - майстор
Ако луничките са ти наистина само 3-4см., можеш да си нивелираш тавана и в най-ниската част да залепишпрофила за съществуващия таван (ако правиш скарата на 2 нива - съобрази, че носещите CD-та лягат ВЪРХУ обрамчващият UD профил). Бургас ... не мога да помогна много, но там мисля, че има Practiker - провери там за "зелен Унифлот", ако нямат - потърси фирми търгуващи само с материали за сухо строителство или по-големи складове, предлагащи цялостни системи ... все си мисля, че трябва да има някъде.
miroslav_kn - специалист
Е давай си парите тогава и слушай ""специалиста"" не че са много но и труда с директните окачвачи е по малко.........
А мойта къща цялата съм я правил само на директни окачвачи пък незнам да има някакъв проблем, а и почти всички практикуват точно това изпълнение...
абе прави квото си поискаш.
solo5 - майстор
Pooh написа:
Бургас ... не мога да помогна много, но там мисля, че има Practiker - провери там за "зелен Унифлот"
има, ама... :lol:
точно до нас се намира, една улица ни дели
тази неделя ходих и проведох следния разговор с "консултант" от Практикер:

- Имате ли Унифлот от зеления
- Какво е това?
- За шпакловане на гипсокартонени плоскости

Тръгнахме да търсим някой, който поне е чувал за Унифлот
и се оказа, че имат само от синия :-D
Pooh - майстор
miroslav_kn написа:
Е давай си парите тогава и слушай ""специалиста"" не че са много но и труда с директните окачвачи е по малко.........
А мойта къща цялата съм я правил само на директни окачвачи пък незнам да има някакъв проблем, а и почти всички практикуват точно това изпълнение...
абе прави квото си поискаш.
Я Спеца да ни отвори сега очите в коя конструкция има повече директни окачвачи - в кръстосаната скара или в просто наредените профили? Знаеш ли какво е кръстосана скара? Знаеш ли системите на ... която и да е фирма за окачени тавани?
Това, че "почти всички", бих добавил които познаваш, правят нещо погрешно, не е причина всички да го правят така.

Не искам да те обиждам, но ти от самоуките майстори ли си или поне си виждал детайлите на КNAUF или Rigips?
solo5 написа:
Тръгнахме да търсим някой, който поне е чувал за Унифлот
и се оказа, че имат само от синия :-D
Питаш за Унифлот за бани и мокри помещения или за Импрегниран Унифлот - чувалчето прилича на обикновенното, но не е само бяло и синьо, а има и зеленичко по него :wink:
Последна промяна от Pooh на вт дек 02, 2008 12:09 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Кой вариант при монтаж на таван от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: