Та значи разбрахме се с един майстор да налепи фаянса в тоалетната, ако го харесаме - продължаваме. След първия работен ден беше направил половината, обаче беше объркал схемата. Мъжа ми реши да изкърти обърканите плочки, а те паднали целите. Отдолу лепилото било още мокро. Това всъщност става 3 дни след лепенето. И така разбрахме че под латекса имало блажна боя. Тъй - че ние сме заспели стана ясно, ама този майстор как се излъга? Въпроса ми е какво да правим сега? Да ги махаме ли налепените плочки - ок. 7 м2, ако ги оставим какви могат да бъдат последствията. Значи помещението няма да се мокри - тоалетна е. Лепилото е Ceresit 11 + Ceresit 16 в съотношение 1:1. И още нещо. Майстора не слага лепило по стената, а само върху плочката. Пляс-пляс и върху стената. Това не е ли погрешно? Айде казвайте да го пускам ли в банята?
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
18 мнения в "Издънка!Майстора налепи плочките върху блажна боя!"
EDI
- майстор
Ами недей.Двата вида лепило не следва да се смесват, това си го пише на сайта на ЦЕРЕЗИТ, пък дори и на торбата.Между ФЛЕКСА-а, каквото е СМ 16 и СМ 11 става манджа с грозде.Иначе чисто с СМ 16 може да се лепи на боя, но предварително се полага грунд.Махай всичко и започвай наново.Най-добре с теслата сваляш боята, след това грунд и лепиш наново.
EDI написа: предварително се полага грунд.А какъв грунд?
EDI
- майстор
Ето ли линк - http://www.ceresit.bg/products/index.html .Във всеки магазин на ЦЕРЕЗИТ ги има.
Rumen Iankov
- специалист
Най добре е да свалите плочките.После сваляте боята и си лепите плочките.
vidrata написа:Ако не е тайна колко ви поиска тоя "майстор" на квадрат???Ами поиска ни 15 лв. - толкова върви в Бургас.
И вие как се съгласихте да лепи върху латекса.
А пък що се отнася до това защо сме се съгласили аз си плащам за нещо, което не знам и не мога да свърша. Защото в майсторството влиза и това да притежаваш някакъв минимум от познания, който очевидно на мен ми липсва и именно затова си плащам. С две думи - де да знам че върху латекс не се лепи фаянс пък и длъжна ли съм като си има майстор за това.
А ти все пак на въпросите ми ще отговориш ли? Ако оставя плочките така какво може да стане? Погрешно ли лепи майстора фаянса?
Така както питаш, аз да ти кажа, че си или безкрайно глупава или безкрайно мързелива. Нали виждаш, че лепилото не се държи нормално - не е стегнало за няколко часа (пише го на торбата). Нали ти обърнаха внимание, че тези лепила така не се смесват (пише го на торбата.Нали видя, че плочките лесно падат. Всъщност какво искаш от нас, тук? Да ти го напишем с главни букви ли?
- 1
- 2
Тема "Издънка!Майстора налепи плочките върху блажна боя!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература