Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bluelemon - специалист
Ами значи искам да си залепя огледалото със силикон само дето ме притеснява ако се наложи да се махне или да се смени след време как ще го махна. Трябва да го счупя и после да изчегъркам силикона и стената ще стане кенеф. Дайте някакви идеи. Не искам рамка да има, а да е само огледало. Мислех за някакви държачи ама не ми се ще. Някой лепил ли е? Или може би ако има някакви скрити държачи? :?
Emerald - модератор
Съвсем не е задължително огледалото да се чупи за да се свали когато е залепено със силикон. Отлепва се сравнително лесно и не оставя голяма беля на стената.
Аз имам прозрачни почти незабележими държачи за огледало. Не са на огледало- купих ги за да ги използвам за нещо по-различно,но предполагам, че не стоят никак зле.
velsi - Почетен майстор
Ако след време огледалото се наложи да бъде сменено, то това ще е или защото е счупено или е повредено по някаква причина, например влага. Сменянето предполага поставяне на ново на същото място, така че не виждам от какво са притесненията. В момента ми хрумва една идея за отлепяне на така залепено огледало: тънка здрава тел, нещо като струна, която се пъхва зад огледалото и чрез движения настрани и постепенно надолу силикона се "разрязва" и огледалото се сваля без да се огъва и дърпа. Когато се лепи не се маже цялото, а само се "нацърква" силикон по краищата и малко в средата. Така залепено мисля не е проблем да се свали след време.
Стефан - майстор
Продължавам мнението на velsi! Дано не се обиди. Остатъците след свалянето се изчегъртват на грубо. След това с препарат / има вече доста на пазара / се обработва, силикона се размеква, и се отстранява много лесно. Зчаква се стената да изсъхне от препарата, и е готово за следващото поставяне на новото огледало. Успех!
bluelemon - специалист
Мерси :) значи ще го лепя.
Да споделя и аз опит:
съдружник съм във фитнес зала и там имаме големи огледала (цели листове). Лепени са с универсален силикон за стената.
Един ден ми спраскаха с една щанга част от едното огледало. Викнах майстора (наистина е майстор - сряза правилно залепено огледало) и той го отряза хоризонтално над счупеното и с две струни (по-точно с възела между тях) срязахме силикона за има-няма 5 мин. и махнахме напуканото парче.
bluelemon - специалист
mitaka101 аз да те питам нещо ама свързано с фитнеса :) искам да си купувам гребен тренажор за вкъщи. Можеш ли да ми дадеш някакъв съвет дали си струва и евентуално някой модел и от къде да си го купя. Аз съм от Пловдив.

Тема "Лепене на огледало със силикон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: