Мечтата на всяка домакиня
rossi_t - напреднал
искам да попитам как се монтира кухненски плот върху стари шкафове- в смисъл трябва ли да се махнат старите плотове от всеки шкаф или върху тях се монтира новия общ за всички шкафове плот? този въпрос ми изникна, тъй като в момента между шкафовете е пералнята и всички са равни на височина, но ако трябва да се махат старите плотове пералнята идва по-висока и незнам как плота ще мине върху нея.....
null - специалист
Провери дали горния капак на пералнята не се маха.
По принцип ги правят така, че ако е до шкаф да бъде с неговата височина (85см), а като махнеш капака да може да се пъхне под плота.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма "трябва"! Щом можеш да си позволиш новата височина... още повече, че в твоя случай е наложително. Пък и като махнеш плот от шкаф, шкафът се разпада.
Как си усложнявате живота с ненужни въпроси! Завиждам ви. Мен ме тревожи глобалното затопляне, световната конспирация, гладът в Африка... ваща е лесна!
rossi_t - напреднал
някой правил ли е подобно нещо върху стари шкафове? може ли снимки, че нещо не мога да си представя шкафове с 2 плота- стари и нови- старите ще се виждат отдолу...
Veselin90 - помощник
Махаш горните плоскости на шкафовете и слагаш една голяма плоскост обхващаща цялото ниво. Ако пералнята ти идва по - висока от нивото на останалите шкафове правиш едно прагче над нея и вдигаш нивото :) . Същото го правих преди 2 години тъй като плотовете бяха доста стари. Иначе.. няма невъзможни неща. Само внимавай , че има опасност ако е имало някъде дупка да се е пълнило с вода е дървото да е прогнило и при махането на горните плотове да не се разчетиса.
masterval - майстор
Старите не се виждат отдолу, ако плотът ти има фабрично закръгление като зъб. Дебелината на плота еоколо 2,5 см, а на закръглението само - 1,5 см. И пералнята ми е отдолу, има проблем само когато се налага да я измъквам.
Z0R0 - помощник
Най-добре си направи нова кухня направо, по добре ще е ако смениш само плота, догодина сигурно вратичките а още по до година и самите шкафчета :wink:

Тема "кухненски плот върху стари шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: