Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stoycho.dadao - специалист
Здравейте.От една година с жена ми живеем на село и взех да разбирам селските несгоди.През лятото цялото село си полива продукцията с вода от чешмата-явно не я плащат и не може да се изкъпем през деня, а преди седмица стояхме 2 дни без вода.Имаме си малко бебе и не може да оставаме без вода.Въпроса ми е каква система трябва да направя за да компенсирам пада в налягането , а когато спира водата да имам известен запас от вода.Имам следните консуматори-тоалетна ,баня,кухня,пералня и една външна чешма.Искам да сложа и някакъв филтър защото не съм сигурен в чистотата на водата.Разбира се да е на разумна цена.
Благодаря ви предварително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва ти хидрофор и буферен резервоар от 500-1000 литра. До 1000лв общо е разумна цена.
pavelari - майстор
http://www.techno-plast.net/ - много добри съдчета за питейни нужди от тук

Пълненето може да става с електрически клапан и контролитане на нивото с:
1. поплавък
2. реле със сонди за ниво

Препоръчвам хидрофор с центробежна помпа на WILO - пускат добри промоции понякога.
http://www.otoplenie.eu/php_pix/product ... 30146b.gif - нещо такова

Релето със сондите може да се ползва както за пълнене на резервоара, така и за спиране на помпата, когато няма вода в резервоара :idea:
sek.1 - специалист
На времето като нямах вода на вилата си купих от околовръсното един пласмасов резервар 1000 литра от вино представлява квадратен пласмасов резервар в метална клетка с голям кран монтирах го в мазето с една хидрофорна помпа и си го пълнех от кладенеца сега имам вода с налягане по голямо от софийското но системата ми седи като резерва защото по някога лятото ме изненадват с някоя авария отстранена бързо за 3-4 дни.
stoycho.dadao - специалист
Водата като се застои в съда няма ли да се зеленяса или постоянната циркулация няма да позволи.Няма ли да си промени вкуса от пластмасата.Мерси за бързите отговори.Има ли майстор в Пловдив ,който да може да ми направи системата на пролет.Сега ще ме критикувате че форума е" направи си сам", но предпочитам като не разбирам от нещо да ми го направи специалист.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съда ще го сложиш на тъмно или ще го покриеш да не зеленясва. !000 литра са ти консумацията за максимум два дни, така че водата постоянно се опреснява. Далече ми е Пловдив, иначе бих ти го направил :)
sek.1 - специалист
За да не ти зеленясва водата при по дълъг престой пускаш вътре няколко гранули калиев перманганат и нямаш грижи освен че не зеленясва я дезинфектираш и от други бактерий това беше стандартна армейска процедура като бях в казармата и излезехме на занятие.
tassel - специалист
Слагай хидрофор 500л и си готов. Няма да плесенясва водата. Аз имам от 4 години и това лято го почистих за сефте. Имаше съвсем малко пясък на дъното, защото съм го пълнил и от кладенеца. Резервоара е от сините, правоъгълни. Има ги навсякъде.

Тема "слабо налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: