• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
s.chakarov - напреднал
след картона в банята преди да се налепат плочките трябва ли да го намажа с някаво влагоустойчива замаска............
solo5 - майстор
повечето казват, че не е необходимо
но аз сложих мрежа и шпакловах отгоре с ISOMAT AK-20 + ISOMAT DS-99

P.S. разбира се картона беше влагоустойчив :roll:
srceko74 - специалист
solo5 до каде стигна с банята даи да видим
s.chakarov написа:
след картона в банята преди да се налепат плочките трябва ли да го намажа с някаво влагоустойчива замаска............
хубаво е да се намаже,въпреки че не всички го правят
ronik - специалист
Само една кутия за скриване на тръби се наложи да правя от картон на една стена. Не се получи на една линия със стената и подравних с теракол, а и ъгловата лайсна хванах пак с теракол. Получи се подозрително здраво :lol: . А за влагата, надявам се на качеството на фаянса и фугина :wink:
Теди - специалист
Самия гипс в зеления картон е импрегниран.Направи си експеримент отчупи едно парче и го пусни да стои във вода едно денонощие и после си дай отговор на въпроса-тема!
solo5 - майстор
srceko74 написа:
solo5 до каде стигна с банята даи да видим
до никъде съм още
ще почакате още :-D
jimmy_bar - специалист
Задължително преди плочките мини с дълбокопроникващ грунд (розов е на цвят) с валяка.После спокойно можеш да лепиш. :)
vidrata - специален-специалист
Пич намажи си кашона с течна хидроизолация (аз ползвам GT-11 на теразид) не е скъпа ,добра основа е за лепене после и лесно се нанася, да ти е мирна главата не за друго де.Не ,че не може и без нея де.Щот кашон ,бетот или мазилка в/у тухла ако влиза влага зад плочките мамата им е ебана т.е. рано или късно ще паднат.
ronik - специалист
vidrata написа:
Щот кашон ,бетот или мазилка в/у тухла ако влиза влага зад плочките мамата им е ебана т.е. рано или късно ще паднат.
Това значи, че не е фугирано добре? Излиза, че слагаме хидроизолация, за да се застраховаме от лошо фугиране:shock: ? В такъв случай изникват два въпроса. "Ами ако и хидроизолацията не е направена добре?" и "Кой е тоя мастор, който няма да фугира както трябва?" (не говоря за на соло майстора) :). Почти е сигурно, че и двете неща ще ги извърши един и същ човек, ако направи при фугирането грешка, вероятно и при изолацията ще направи :).
vidrata - специален-специалист
Именно приетелю ,именно.Ама за успокоение на чорбаджията слагаме кви ли не работи. :lol: .Прав си че ако влиза през фугата то и хидроизолацията няма да помогне.Харесват ми мислещи хора като теб.
  • 1
  • 2

Тема "след картон......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: