Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
karamundi - специалист
имам чисто нов климатик и замръзва инверторен е другите два бачкат като луди а са по стари помагаите :?
vidrata - специален-специалист
Това е форум Направи сам ,а не "предсказатели".

Какъв е климатика, в каква посока е ориентирано външното тяло ,коя фирма ти го монтира и къде точно из софийското равно поле.............................айде де панапъни се малко.... :-D
karamundi - специалист
климатика е crown hak 12 410 фирмата която го монтира е "емен клима " тялото е ориентирано на югоисток, инверторен има други два по стари същата марка и са железни
vidrata - специален-специалист
А сега -какво означава "замръзва", обледенява се и спира ли ?И после? Как тръгва ?Сам или с твоя помощ.

Аз не разбирам от климатици просто съм от комитета по посрещане :lol: .
Давай повече инфо и ще получиш много отговори голяма част от които верни.
Успех. :-D
velsi - Почетен майстор
Какво да ти кажа, приятел, купил си си дърво, а не климатик. А това, че другите два не замръзват си е чист късмет. При марки от тоя клас се работи на парче и... каквото излезе. Някои работят добре, други не толкова.
EDI - майстор
От тази турско-китайска стока толкова.От значение е дали не е малък за помещението, тогава работи на мощност над номиналната, от там съответно интензивен топлообмен, бързо заскрежаване на питата на външното, замръзване и дефроста /по таймер/ не е достатъчен да свали скрежта и леда.Просто е трябвало да се консултираш с някого, преди да купиш това нещо, което е възможно най-ниския клас машина.
emilvaklinov - помощник
Здравеите,и аз имам проблем с климатик-Самсунг-АQV09NSB,нов в гаранциа.След монтажа работи 2-3 дни без проблем,след това проблемите започнаха-свети червен и зелен индикатор едновременно,не духа топло?Доиде човек от фирмата мучи се даго оправи и не можа-вкарва ниакакви кодове в дистанционното-не става,свали платката на вутрешното тиало-ходих до К енд К сервиз-смениха платката-пак не тръгна,свалиха климатика,откарах го в К енд К сервиз-оправиха го-за да работи-24ч-сприаха тока-и няма тръгване-пак същата исторя???От толкова гледане-наи -на края си го свалих сам/защото всяко идване на маистор ми струва 50лв/ и го откарах пак в сервиза -и това за 2месеца от както сум го купил. Сега като го взема ще го продам и повече от тази фирма-нищо! Обаче другиа климатик ,които купих пак е самсунг-12-работи непрек. от м.декември-при тези минусови температури в Самоков до -15. И двата са инверторни,12-ката работи .замръзва-оправя си се сам ,9-тката-не???
Rumen Iankov - специалист
А нали е в гаранция защо ти взимат 50лв за всяко идване. :?
EDI - майстор
Продавай го веднага.САМСУНГ могат да правят много работи, но не и климатици.Въпрос на луд късмет е да попаднеш на нормално работещ, те затова са и на промоции, особено в ТМ.Сервиза не е виновен, машината е такава.Проблема на моделите от последните две години е много сериозен, особено на инверторите им.Капризно захранване, от там се срива електрониката и последните години сервизите постоянно сменят моделите за управление на двете тела.Има един шанс, ако захранваш машината на отделен кабел, без други консуматори, но вероятността да работи нормално е 30%.
emilvaklinov - помощник
Взимат ми 50лв,защото не го е монтирала монтажната група от Техномаркет,понеже ми се видя скъпо-180лв за монтаж на климатик,а и дали щяха да доидат до Самоков ?Сега пак ги дадох тези пари,но всеки път като се развали ми казват "Обади се на монтажната група",а главоболията са за моя сметка.Монтажната група от Самоков не е виновнва,но ако бяха ми ги монтирали от Техномаркет,нямаше да се занимавам и да го карам до София...А от техномаркет за колко време щяха да дойдат и колко време щяха даго ремонтират???Да ама сега сигурно няма да ми го сменят...не че съм се надявал,абе въобще като видите климатик с тази марка-бягайте!

Тема "климатик проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: