Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
lotosf - специалист
Здравейте!!!!Не съм сигурен дали съм пуснал темата на точното място във форума но все пак се надявам ако някой може да даде мнение по моя въпрос да го направи.Става въпрос за кухненска тераса на панелен апартамент.Терасата е остъклена с винкели които са заварени и за тях с маджун са залепени стъклата.Понеже искам да эидам терасата с итонг блокчета трябва да премахна остъкляването.Въпросът ми е има ли начин да сваля стъклата без да се налага да ги чупя за да мога да иэрежа винкелите????Благодаря предварително!!!! :? :?
Чаро - Акълия
Няма ли начин прво да режеш винкелите и направо със стъклата долу?
Те (стъклата) и без това не стават за нищо (освен парник на село).... облепвай с тиксо и :barb:
velsi - Почетен майстор
Да, това е начина. Свалил съм доста такива тераси. Нямаш шанс да извадиш стъклата здрави. Чупи навътре към терасата. Ако мястото е оживено осигури човек долу на двора, да предупреждава минувачите.
lotosf - специалист
благодаря че писахте май наистина ще ги чупя и както вие каэахте ще оградя мястото под терасата около блока с предупредителна лента ще оставя и човек да наблюдава да не мине някой от долу и за по сигурно ще иэрежа едно пърче дебел найлон с раэмера на стъклата и ще го места на всяко стъкло преди да го счупа ще го залепвам от външния край тоэи найлон и така когато ги чупя навътре всичко ще си падне вътре а найлона няма да допуска нито едно парченце да падне навън. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
NRG7 - специалист
lotosf написа:
благодаря че писахте май наистина ще ги чупя и както вие каэахте ще оградя мястото под терасата около блока с предупредителна лента ще оставя и човек да наблюдава да не мине някой от долу и за по сигурно ще иэрежа едно пърче дебел найлон с раэмера на стъклата и ще го места на всяко стъкло преди да го счупа ще го залепвам от външния край тоэи найлон и така когато ги чупя навътре всичко ще си падне вътре а найлона няма да допуска нито едно парченце да падне навън. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Ще ти се стори играчка,но има един начин с тиксо.Трябва да облепиш стъклата,лепваш им тиксо ленти,и като чукнеш поне няма да ти се трошат на сол.Аз също имах твоя проблем,терасата ми е 7 метра,с винкел беше.По този начин свалих стъклата и поне нямаше много за чистене. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Единствено облепените стъкла са безопасни. Може да забъркаш тапетно лепило и с няколко слоя вестник/ кауфлад брошури....
angeleto - помощник
Здравейте, да дам и аз мнение по въпроса. Свалял съм остъкление на две тераси и двата пъти без да чупя стъклата :cool: . Единия път маджуна не беше втвърден и го махнах лесно с длето. После стъклото се отлепя лесно. Другия случай маджуна беше на камък. ТОгава използвах пистолет за горещ въздух и отново длето. Маджуна става крехък и се откъртва лесно. И двата пъти бях облепил стъклата с тиксо за всеки случай :!: .
donio_1 - специалист
аз бих ти дал съвет за зидарията.каде ,що има желязо по терасата го махаи ,изчисти си цялата фасада чак до плочата долу и тогава зидай ще ти стане перфекно

Прикачен файл

m_DSC01538.jpg
m_DSC01538.jpg (26.76 KиБ) Видяна 9680 пъти
panalov - специалист
А ако са лепени със силикон пак ли се свалят със :barb:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
panalov написа:
А ако са лепени със силикон пак ли се свалят със :barb:
Силиконът няма махане. Ако са лепени със силикон, единственият начин за сваляне на стъкло е чупенето.

Тема "въпрос за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: