Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Правя си в момента окачен таван стандартният които заобикаля стаята, но и през средата минава едно по дължината та демек 3 дължини които разделят тавана на 2.Скрито осветление малко лунички и т.н.
Искам малко помощ от вас.Понеже стаята ще ми ще е в по тъмни цветове -- преобладаващи кафяво мисля окаченят тавана да е облепен
с естествен фурнир като интериорна врата (наподобяващ дърво)в цвят венге или по светло.
Възможно ли е това и как става , с какво се лепи ?
kaltchevmg - специалист
Не случайно таваните се изпълняват в светли цветове защото те отразяват светлината а не я "поглъщат".
Master_Kenobi - V.I.P.
Duke_Hennessy написа:
... демек 3 дължини които разделят тавана на 2...
Едно по средата и две до стените, така ли? Ако само те са "фурнировани", а другата част от тавана е боядисана в светло... може и да стане нещо прилично. Но тия стени боядисани в тъмно... Помисли, дали няма да превърнеш стаята, подходяща за декор на психотрилър - мрачно и подтискащо. Но ти си знаеш, задал си конкретен въпрос:

Директно не можеш да лепиш фурнир върху стената или гипскартона. Това го забрави. Остава да намериш фурнировани плоскости. МДФ с дебелина 3,5-4 мм. и естествен фурнир. Това ще го намериш. Дъб или бук - той е по-светъл. Естествени екзотични фурнири не знам да има масово... После може да пробваш с подходящ на цвят байц или лак. Това е най-достъпния вариант като цена и намиране на пазара. Но как ще залепиш/закрепиш прецизно тънкия МДФ на тавана... сега не се сещам. Може, но ще е на вълнички най-вероятно.

Другият вариант е да търсиш ПДЧ плоскости 16-18 мм. с естествен фурнир и от тях да правиш окачения таван. Все едно правиш шкафове на тавана. Ще има снадки, ще има кантиране... Не ми харесва...

Не знам дали няма бояджийски тарикатлък да постигнеш близък до желания ефект с боя върху шпакловката...
Matchless - специалист
Ако е шпакловано и изшкурено добре минаваш с грунд,лепило ц-200 и лепиш.Дотук добре...но,ако случайно не ти хареса като е готово "ко праим?" :) Наложи първо за проба да видиш дали ще ти хареса.
sasooooooooo - "специалист"
Или директно да ги захванеш към скарата, без ГК.
Master_Kenobi - V.I.P.
Matchless написа:
Ако е шпакловано и изшкурено добре минаваш с грунд,лепило ц-200 и лепиш.
Извинявай, не разбрах. Кво лепи? :?
Matchless - специалист
Ами лепи шперплат,осб,мдф или някакво друго трибуквено на дървена основа(стига да не е много дебело или тежко).:)Ако е фолио ,се нанася малко и равномерно ц-200(може и разредено) и след като изсъхне лепи фолиото.

sasooooooooo
Това и аз съм си го мислил като вариант,но досега несъм го правил.По Pro.7 гледах как правят един куфар изцяло от импрегриран шперплат,но скритото го добавиха най накрая и беше по различно.Оттога ми се върти тази идея в главата ,но няма къде да я приложа...
solo5 - майстор
kaltchevmg написа:
Не случайно таваните се изпълняват в светли цветове защото те отразяват светлината а не я "поглъщат".
и аз мисля така
ако тавана ти е в тъмен цвят, ще разбереш как трябва да удвоиш силата на осветлението и пак няма да е достатъчно светло
Master_Kenobi - V.I.P.
Matchless написа:
Ами лепи шперплат,осб,мдф или някакво друго трибуквено на дървена основа(стига да не е много дебело или тежко).:)Ако е фолио ,се нанася малко и равномерно ц-200(може и разредено) и след като изсъхне лепи фолиото...
Така де, ама той специално е казал, че иска естествен фурнир, а не фолио. Ако фурнира е върху тънък материал трудно ще го залепи/закрепи равно, ако е върху дебел - става тежко.
Май да се откаже от тая идея е най-добре. Много труд и средства за съмнителен ефект. Но всеки си има вкус, де...
Matchless - специалист
И аз си мисля ,че е по добре да не се хваща...Ама ако настоява да си блъска главата викам поне да му дам каска :).Пък и нищо не се знае,може и много добре да се получи.При всички положения има една отрицателна страна: ще се ангажира с тоя фурнир и после ако реши да сменя мебели или цвят на боята трябва да се съобразява с него.

Тема "Някои правил ли е подобно нещо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: