• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте!
Предстои ми строителство на къща около 80кв. Моля за съвети и мнения какъв материал да използвам за хидроизолация на основите?
/изба няма да има/
Задължително сложи на основите отвън ФИБРАН.Добре е да се сложи и мембрана.
Да ме прости колегата от горе, но това което предлага мисля че не е много ефективно.
Мога да Ви препоръчам 2 варианта:
- Двукомпонентна хидроизолация на база цимент и полимерен битум. Основата трябва да е здрава с предимно гладка. Не трябва да има шупли, пукнатини и изпъкналости, прах, картон, кофражно масло и други покрития пречещи на доброто сцепление.
- Хидроизолация посредством кристализация- еднокомпонентна хидроизплационна система образуваща дулбоко в порите на бетона кристални решетки, които се възобновяват непрекъснато в следствие на влагата.Подходяща е за положително и отрицателно водно налягане. Нанася се върху идеално почистена и навлажнена основа.
Вярно е, че твоите варианти са по-добри от ФИБРАНА, но са по-трудоемки и скъпи.Не са по-добри от мембраната обаче :wink: мембраната е 3.5 лева квадрата, кове се и не пропуска никаква влага, нито капилярна, нито вода.При твоите варианти се изисква изключително добра подготовка на основата и на изпълнението.Дори един дефект при нанасянето би довел до разрушаване на водонепропускливия слой.При фибрана и мембраната няма такава опасност.
Бих казала само: Евтиното винаги излиза скъпо :)
skarlet_x написа:Бих казала само: Евтиното винаги излиза скъпо :)

Колежке skarlet_x, искам да Ви помоля да се аргументирате.

Професионалистът се отличава от лаика не защото предлага решения на проблемите, а защото предлага ОПТИМАЛНИТЕ решения. Когато предлагате по-скъпа и трудоемка алтернатива на утвърдени в практиката технологии, добре е да изложите по-подробно причините, заради които считате, че трябва да бъдат подменени. Ако класическата мембрана не трябва да бъде използвана, моля, запознайте ни с причините.
За колегите ПРОФЕСИОНАЛИСТИ- СПЕЦИАЛИСТИ

Какво е Фибран и за какво се използва?
Плоскостите FIBRAN ECO от екструдиран пенополистирен представляват термоизолационен материал (XPS), произведен от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез процес на непрекъснато екструдиране, с който се оформя непрекъсната плоскост с желаната дебелина (20-100 mm). Плоскостите са с с висока термоустойчивост.

В комбинация с Мембрана
Високата цена е основният недостатък на листовите мембрани. Цената за труда вероятно също ще е по-висока заради целия процес на рязане, пренасяне, подсилване и други подробности, през които трябва да преминете при инсталация.
Не всички са съгласни обаче, че листовите мембрани са с по-добро качество. Гумираният разтвор оформя непрекъсната, гладка замазка, където листовата мембрана се набръчква и нагъва, с вероятност за лошо уплътняване.
Освен ако колегата не е имал предвид течна мембрана. Тя е малко по евтина.
моля да дадете малко повече информация за тези мембрани, и дали стават за плосък покрив? и за какво да попитам в магазина, както и някаква цена? благодаря
Препоръчвам Ви следната покривна система:
1. Битумна мембрана EVERGLASS 3kg/m2 подсилена с стъклен воал която се поставя непосредствено след грундиране на повърхността с битумен грунд. Необходим за по добрата адхезия.
2. Битумна мембрана с минерална посипка EVERPOL 4,5 kg/m2 подсилена с нетъкан полиестер.
Успех!
Явно някой тук е дистрибутор. Нека не се пречи на търговията. Всеки сам избира.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Хидроизолация”