Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Здравейте!
Предстои ми строителство на къща около 80кв. Моля за съвети и мнения какъв материал да използвам за хидроизолация на основите?
/изба няма да има/
Задължително сложи на основите отвън ФИБРАН.Добре е да се сложи и мембрана.
Да ме прости колегата от горе, но това което предлага мисля че не е много ефективно.
Мога да Ви препоръчам 2 варианта:
- Двукомпонентна хидроизолация на база цимент и полимерен битум. Основата трябва да е здрава с предимно гладка. Не трябва да има шупли, пукнатини и изпъкналости, прах, картон, кофражно масло и други покрития пречещи на доброто сцепление.
- Хидроизолация посредством кристализация- еднокомпонентна хидроизплационна система образуваща дулбоко в порите на бетона кристални решетки, които се възобновяват непрекъснато в следствие на влагата.Подходяща е за положително и отрицателно водно налягане. Нанася се върху идеално почистена и навлажнена основа.
Вярно е, че твоите варианти са по-добри от ФИБРАНА, но са по-трудоемки и скъпи.Не са по-добри от мембраната обаче :wink: мембраната е 3.5 лева квадрата, кове се и не пропуска никаква влага, нито капилярна, нито вода.При твоите варианти се изисква изключително добра подготовка на основата и на изпълнението.Дори един дефект при нанасянето би довел до разрушаване на водонепропускливия слой.При фибрана и мембраната няма такава опасност.
Бих казала само: Евтиното винаги излиза скъпо :)
skarlet_x написа:Бих казала само: Евтиното винаги излиза скъпо :)

Колежке skarlet_x, искам да Ви помоля да се аргументирате.

Професионалистът се отличава от лаика не защото предлага решения на проблемите, а защото предлага ОПТИМАЛНИТЕ решения. Когато предлагате по-скъпа и трудоемка алтернатива на утвърдени в практиката технологии, добре е да изложите по-подробно причините, заради които считате, че трябва да бъдат подменени. Ако класическата мембрана не трябва да бъде използвана, моля, запознайте ни с причините.
За колегите ПРОФЕСИОНАЛИСТИ- СПЕЦИАЛИСТИ

Какво е Фибран и за какво се използва?
Плоскостите FIBRAN ECO от екструдиран пенополистирен представляват термоизолационен материал (XPS), произведен от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез процес на непрекъснато екструдиране, с който се оформя непрекъсната плоскост с желаната дебелина (20-100 mm). Плоскостите са с с висока термоустойчивост.

В комбинация с Мембрана
Високата цена е основният недостатък на листовите мембрани. Цената за труда вероятно също ще е по-висока заради целия процес на рязане, пренасяне, подсилване и други подробности, през които трябва да преминете при инсталация.
Не всички са съгласни обаче, че листовите мембрани са с по-добро качество. Гумираният разтвор оформя непрекъсната, гладка замазка, където листовата мембрана се набръчква и нагъва, с вероятност за лошо уплътняване.
Освен ако колегата не е имал предвид течна мембрана. Тя е малко по евтина.
моля да дадете малко повече информация за тези мембрани, и дали стават за плосък покрив? и за какво да попитам в магазина, както и някаква цена? благодаря
Препоръчвам Ви следната покривна система:
1. Битумна мембрана EVERGLASS 3kg/m2 подсилена с стъклен воал която се поставя непосредствено след грундиране на повърхността с битумен грунд. Необходим за по добрата адхезия.
2. Битумна мембрана с минерална посипка EVERPOL 4,5 kg/m2 подсилена с нетъкан полиестер.
Успех!
Явно някой тук е дистрибутор. Нека не се пречи на търговията. Всеки сам избира.
Да точно така, подобно на всички Вас, които се чудите как да си правите реклама на фирмите и услугите. КОЛЕГА вместо да се заяждаш с мен, посъветвай и ти нещо човека, за да оправдаеш званието "специалист", с което са ти оказали честа да те назоват.
az ne razbrah bitumnata membrana voalit li e?

аз не разбрах битумната мембрана воалит ли е?

Моля, пишете на кирилица!
Здравейте,
Аз съм управител на фирма Интерлукс-ООД. В момента архитектите довършват проект на нова производствена сграда. Сградата ще има една особеност - от северната страна етаж и половина ще са вкопани в земята. Предложението е за шкарпа плюс стена с разстояние около 60 см. между тях и съответна хидроизолация. Това решение прилича да е добро, но има ли и друго алтернативно със съшите качества?
Да речем хидро и топлоизолирана шкарпа ?
Благодаря предварително
Николай Арсов

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Хидроизолация”