• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
faiskoto - специалист
от какъв материал е най добре да се направи и как се лепи за стената! искаме сами да си го направим ! как се прави плота в баните?

Прикачен файл

steuler-fliesen-wild-thing-daktari-tile.jpg
steuler-fliesen-wild-thing-daktari-tile.jpg (62.75 KиБ) Видяна 4091 пъти

Прикачен файл

tagina-design-tiles-giunco.jpg
tagina-design-tiles-giunco.jpg (70.89 KиБ) Видяна 4105 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
В пусната тази вечер тема друг съфорумец пита дали може да се направи нещо подобно от гипсокартон. В момента чака утвърдителни или отрицателни отговори. Според мен може да се направи от много материали, но аз лично бих предпочел дървен материал. Захващането към стената би било достатъчно едно класическо захващане като на обикновена мифка.

Аз така бих го направил. Дали ще стане нека каже някой по-опитен майстор.
faiskoto - специалист
благодаря ти за отг но току що четох и мисля че не става дума за еднакви изобретения :lol: по скоро аз се чудя от какъв материал да се направи този плот и да се крепи само по начина показан на картинките иначе облицовката е въпрос на вкус и съответствие с общият облик на банята ми :)
Илиян Илиев™ - майстор
Ми за закрепването ти споменах. Само дето при тази ширина ще е добре да се сложи на 3 или 4 места вместо на две както е при обикновената мифка. Нали си виждал обикновена мифка без ботуш? Как е залепена на стената?
Тани - модератор
Аз бих заложил на добре армиран бетон!
Илиян Илиев™ - майстор
Ако е тухлена стената май няма да стане? :?
Тани - модератор
Илиян Илиев™ написа:
Ако е тухлена стената май няма да стане? :?
И защо според тебе дървото е по-здраво от стоманобетона?При това в баня?
faiskoto - специалист
защо ако е тухлена стената
няма да стане
Илиян Илиев™ - майстор
Мисълта ми е, че тухлената стена би понесла като тежест дървена конструкция с облицовка от теракот, но едва ли би понесла тежеста на армиран бетон. Все пак снимката създава впечатление за поне 15см в завършен вид. Дори бетона да го направиш 5см, а останалото да се попълни с нещо леко като стиропор например пак би било доста по-тежко от дървена конструкция.

Всъщност аз имам предвид рамка от винкел или алуминиев профил(за да е по-леко), а празното пространство да се запълни с дърво или някакъв друг лек и твърд материал и върху него да се налепят плочките.
faiskoto - специалист
:? :? :?интересно но дали ще е устойчиво-а мивката?
  • 1
  • 2

Тема "за плота в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: