Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
dj_krassy - помощник
Здравеите маистори и лаици,значи аз се захванах с задачата да си направя таваните на моята къща но преди това поразпитах и прочетах на бързо няколко статии но след като започнах да си правя таваните почнах да чета редовно форума и разбирам че според повечето от вас съм допуснал грешка за която искам да попитам фатална ли е или не
Първата грешка която мисля че съм допуснал е това че съм наредил ЦД профилите през 60см.
Втората грешка е че взех 9.5мм. ГК
и още една грешка за която имам въпрос,на две места ми останаха доста големи фуги за които съм си виновен че не предвидих че стината е крева и първо одрязах картона а после видях че не пасва добре на стината и като го резнах се получиха фуги около сънтиметър и сега незнам какво ще се получи след като се шпаковат,дали няма да се напукат,кажете какво да ги правя

Искам и да ви помоля за някоя идея за фигорка или нещо за тъванчето на хола и трепезарията но да имате на предвид че ми е нисичко помещението сега ми е 2.60 но като направя замаска 5см. и ще падне на 2.55 което ме претиснява дали ще мога да направя нещо на тавана

А да не забравя да питам и за лентите каква за къде

предварително ви благодаря

Прикачен файл

parvi etaj.jpg
това е скица на цялото помещение
parvi etaj.jpg (39.94 KиБ) Видяна 6551 пъти
Последна промяна от dj_krassy на пет фев 27, 2009 10:50 pm, променено общо 1 път.
dj_krassy - помощник
тази е с някои мебели които съм решил

Прикачен файл

s mebeli.jpg
s mebeli.jpg (42.34 KиБ) Видяна 6547 пъти
velsi - Почетен майстор
Не се тревожи. Аз също си направих тавана с 9,5 мм картон и моите профили са също през 60 см. Не е паднал и не е провиснал вече 3 години. Доколкото ми е известно в технологиите на Кнауф и другите производители на картон профилите са си през 60 см. Не случайно ширината на листа е 1,20 м. Това, че някой се е сетил да слага профилите през 50 см и така му е по-лесно доведе до това, че всички започнаха така да работят. Дотук добре. Обаче някои стигнаха до там, че започнаха да оплюват всеки, който работи не като тях. Големи фуги край стената и при мене се получиха. Ако ползваш правилната фугираща смес (не шпакловка) не би трябвало да имаш проблеми.
Takezo Sensey - модератор
Това (цък) също е през 60 см. и е от 9.5 мм. , НЯМА проблем !

Огледай "Окачени тавани" има много много идеи.
Лентите:
-мрежичката на фабричната фуга
-стълкофазерната за всяка друга фуга или наставка която НE е фабрична
:-D
Matchless - специалист
Всяка марка си има система(кнауф е марка все пак),мене са ме учили с системата на ригипс.По системите на ригипс по принцип се дават таваните да са на двойна конструкция,а се слагат на 50 см и пенпердикулярно заради влакната в самият лист.Не плюя никой,ако искат хората и на лепене да си го слагат по таваните(чувам ги такива неща за Испания),но аз в къщи със сигурност ще си го направя така.9,5 мм картон си е за таван точно(по-лек е,не за друго).Пък фугите няма проблеми с 1-2 см,аз лично работя с гласфазерна лента ,но при по широки фуги слагам и микрофибърна.Фигурка...снимки на фигури да искаш в форума... :)
Pooh - майстор
velsi, Takezo, бихте ли ми показали къде KNAUF дават 60см. разстояние на профилите за таван? Защото аз ТУК не видях подобно нещо ... особенно пък за 9,5мм картон. Това, че някъде е станало и все още не е провиснало, не означава, че е редно, още по-малко пък, че го има като система.

П.П. Извинявам се ако поста ми изглежда заядлив или по-остър от необходимото, но нека поне като говорим за "Система", да се опираме на някакви факти, защото остава заблуждение у хората, че едва ли не всякакви магарии са разрешени в строитеството.
ivanovrg - специалист
velsi написа:
Не се тревожи. Аз също си направих тавана с 9,5 мм картон и моите профили са също през 60 см. Не е паднал и не е провиснал вече 3 години. Доколкото ми е известно в технологиите на Кнауф и другите производители на картон профилите са си през 60 см. Не случайно ширината на листа е 1,20 м. Това, че някой се е сетил да слага профилите през 50 см и така му е по-лесно доведе до това, че всички започнаха така да работят. Дотук добре. Обаче някои стигнаха до там, че започнаха да оплюват всеки, който работи не като тях. Големи фуги край стената и при мене се получиха. Ако ползваш правилната фугираща смес (не шпакловка) не би трябвало да имаш проблеми.
не случайнона стените се редят листите успоредно на металите
на таван се пражи пепердикулярно на металите
и съответно металите се редят през 40(ако се прави с 12,5 мойе и до 50 според далжинат на листа)
Takezo Sensey - модератор
Pooh написа:
velsi, Takezo, бихте ли ми показали къде KNAUF дават 60см. разстояние на профилите за таван? Защото аз .
Pooh, не че го препоръчваме...но след като е вече е направено .
Просто да не отчайваме автора.А това за скара ппрез 50 см. и редене напряко е задължително - съгласен :)
velsi - Почетен майстор
Pooh написа:
velsi, Takezo, бихте ли ми показали къде KNAUF дават 60см. разстояние на профилите за таван?
Не мога да ти покажа, защото в документациите на Кнауф за таван използват само двойна конструкция с кръстати връзки. Те обаче са приложими при огромни по площ помещения. Той и гипскартона всъщност е измислен точно с тази цел. Сигурен съм, че ти не би направил двойна конструкция в моята 12 кв.м спалня или в някоя 3 кв.м баня. Конкретно при моя таван всеки лист ляга на три профила по дължина и в двата края на късата страна. Ако ми обясниш с какво тази конструкция е по-лоша от другата...
svetliopi44 - Чирак...
Велси аз не съм картонаджия ,ама мисля ,че и профилите не са как трябва или снимката ме лъже ... мисля ,че трябва да са на по късата страна разположени ... :? :? :?

Тема "въпрос за окачен таван и идеи за него" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: