• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
todor_velikov - специалист
бихте ли ме насочили към някой разсадник в /около софия който предлага качествени ябълкови и крушови фиданки? :)
hygro - майстор
Всичко, което знам за вилямовата масловка е, че се слага на междинник от попска круша. Идва времето... Откъде да купя хубави фиданки, ама направени с междинник?
todor_velikov - специалист
:? който е кореняк софиянец да не мълчи :-D
hygro - майстор
Тодоре, овощарите май се скатават. Ще трябва да почнем да ашладисваме... :?
Чаро - Акълия
Звънни тук-
http://www.fruitgarden.org/bg/contact.php

Провери и на пазара за животни в Богоров. Няма начин да няма...
emil_v r - майстор
Нее ви срам ... софиянци ! :evil:

Язък !
Тодоре , тръгваш от семинарията по дестинацията-- стр. складове -гара пионер -- Симеоновско шосе .

След строителните складове на 200м има светофар и висока сграда с цилиндрична стъклена фасада.
Наляво отиваш към УНСС ,направо към Симеоново , карай бавно там си във Врачанските ловни полета :evil:
Точно на кръстовището , от дясно има фирма която продава декоративни дървета , питай там , предполагам ще ти кажат.

На сточна гара пък има магазин за земед. инструменти , семена , цветя , картофи за посев. Хубав е , виж там може да има дръвчета , тия дни ще ходя.
hygro - майстор
todor_velikov написа:
който е кореняк софиянец да не мълчи
Ей това беше начина, да накараш Емо да се разкрие... Врачанец бил... :lol:

Фиданки има много, ама гадовете не слагат междинника...
Стефан - майстор
hygro написа:
Всичко, което знам за вилямовата масловка е, че се слага на междинник от попска круша. ..
Аз ашладисвам винаги круша на дива ябълка. Това за семковите. А за костилковите - винаги на дива слива/джанка/.
mi6el - специалист
Стефане , кажи кога и как се
изважда дивата ябълка и се пресажда ???
И колко време и е необходимо да преболедува , преди да може да се ашладисва :?

Намерих едно младо дръвче в гората при нас , и ми се иска да опитам да го ашладисам с круша .
За целта , късно на есен си взех калеми от мн. хубава харденпондова масловка , и ако са презимували добре , ми се ще да пробвам.
Благодаря ти предварително :)

P.S. Дивото дръвче трябва ли да се обеззарази предварително???
Domashen_maistor - специалист
todor_velikov написа:
бихте ли ме насочили към някой разсадник в /около софия който предлага качествени ябълкови и крушови фиданки? :)
Зависи в кой край на София ти е удобно. Принципно има и в Бриколаж-ите /и винаги квото съм взел от там ми се е хващало/. Иначе Люлин на разклона за Филиповци /дето беше паметника на изгорелите войничета/. Откъм другия край на София има една агроаптека срещу ЦСКА, точно на Т-образното кръстовище като идваш откъм Слатина. Това обаче са места откъдето можеш да си купиш овошки расли в разсадник, не са разсадници, но поне нема да ти продадат круша вместо слива стенлей :lol: /както например става на женския пазар/.
ПП В Младост 3 на пазар Мания също има едно магазинче.
  • 1
  • 2

Тема "овощен разсадник софия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: