Връзката между 2 свята
Моля за съвет специалистите във форума.
След 3 месечно увещаване на мъжа ми да направим ремонт на коридора, най-накрая успях да го дигна от телевизора и да махне старите шкафове и тапети. Това което се откри отдолу е толкова отчайващо, че съм направо в паника. Мъжа ми каза, че нищо не разбира и да питам знаещите, пък така и така сама съм щяла да правя ремонта, затова и пиша тази тема. Четох тук там няколко мнения, но имам няколко допълнителни въпроси.

1. Какво трябва да се направи предварително с неизмазаната част на тавана, като целта ми е накрая да боядисам с латекс?
2. Мога ли направо да залепя тапети в/у старата мазилка и без да се изравнява бетонната част, само като се грундира? Другото решение с шпакловката и боядисването на стените ми се вижда трудно и се съмнявам да се справя сама.

3. Пипах старата боя, тя вече не пуска, но май е постна. Може ли само да грундирам и да залепя тапети?
4. Ще си личат ли неравностите и ако да, с какво да ги запълня?

5. Тази белезникавата каса е изглежда била модерна преди 30г, и ми се иска да я скрия. Мога ли върху бялата блажна боя да залепя фолио с цвят като на вратите или пък тапет?

Благодаря предварително за отговорите и моля не се подигравайте ако съм задала някой глупав въпрос.

Прикачен файл

k2.jpg
k2.jpg (105.49 KиБ) Видяна 15614 пъти

Прикачен файл

k1.jpg
k1.jpg (141.62 KиБ) Видяна 15614 пъти

Прикачен файл

k3.jpg
k3.jpg (82.92 KиБ) Видяна 15614 пъти
panalov - специалист
Груд и след това шпакловка .
Ако ти или съпруга ти не можете си требе майстор.Ако искаш да се учиш влизаш в нишата на гардероба и почваш ,ама поне трябва да си гледала някъде как става -занаят се краде.
Нямаш ли здрава и права основа каквото и да сложиш боя или тапети винаги ще си личи .
За касата -сваляш блажната боя с пистолет за горещ въздух шкуриш китосваш пак шкуриш и слагаш фолиото .
Скарай му се на тоя мъж,покажи му кой командва :wink:
EmoZ - специалист
Най-напред измиваш постната боя, май писа че е имало такава, без значние дали 'пуска' или не.

После викни някой приятел дето му разбира да го види 'на место' да ти каже това-онова, да те 'светне', 'дет се вика. И накрая решавай сама ли 'ше го почваш или 'ше викаш майстор.

Успех.
Благодаря за съветите.
Съпруга ми освен да зяпа телевизора и да програмира на компютъра май друго не прави. А не, грешка, докато се храним си играе с телефона :(
За стените не може ли само да грундирам с проникващ грунд и после да грундирам с тапетно лепило и да залепя някакви релефни тапети, които да прикрият грапавините?
Вече се пробвах в мазето да измажа с лепило за топлоизолации и май не е много трудно, само дето ме боли ръката адски.
Ей, panalov голяма работа си. Купих си пистолет за 19лв от Практикер и разказах играта на блажната боя. Ама май се отказах от фолиото и ще лепя тапети и върху касата. Един комшия казва да сложа Ц200 ако не иска да хване тапета към дървото.
panalov - специалист
За касата си помисли пак .Ако я направиш с фолио с цвят като на вратите ще я подчертаеш.За по лесно свали первазите и ги облепяш после и касата като оставяш по2-3 см от фолиото да стърчи извън касата и след като го огънеш по ъглите слагаш первазите -дали ме разбра?
Всичко това след като приключиш с коридора -боя ,тапети или каквото решиш.
Ако ще шпакловаш коридора го прави с гипсова шпакловка не с теракол
Харалампи - специалист
В нашия коридор имаме облицовка с ПДЧ. Жената обаче иска да я махнем и да сложим едни ПВЦ плоскости, които се редят по същия начин. СЛагах подобни на тавана само че бели. Ще потърся темата и ще ти пратя линк. Има ги в разлчини десени и изглеждат много добре.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ght=#47904
Dansaver - специалист
Ето и моят вариант за коридор, но не с ПВЦ плоскости а с тази пресованата дървесина - - като ламинат са, но с хартиено покритие и тъй като са на 2.60 за да няма разминаване над вратите парчетата който изрязваш за вратите трябва да се изхвърлят. Ние обаче облицовахме с тях касите на същите и се получи много добре!!
Много лесно се драскат, но точно този вариант на ламперия/захабено дърво/го минавам с черен маркер и въобще не си личи.
Самите врати са боядисани с двукомпонентна боя Дулукс

Прикачен файл

PICT2963.JPG
преди!
PICT2963.JPG (155.42 KиБ) Видяна 14858 пъти

Прикачен файл

PICT5386.JPG
междувременно минах през едни тапети /то се вижда от датите колко временно/
PICT5386.JPG (186.52 KиБ) Видяна 14858 пъти

Прикачен файл

PICT5558.JPG
сега