• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравйте, предстои ми да слагам фаянсови плочки в кухнята между шкафовете и плота на мивката, притеснява ме факта, че стената е от обикновен гипсокартон, грундиран с Деко дълбокопроникващ грунд/розов/ и боядисан с латекс. Каква подготовка на стената да направя? Благодаря!
Ето тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6997

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 22f8f9246a

И ще бъде добре,ако покажеш снимки,за да се види за какво става въпрос и да ти се окаже помощ.:?
Аз тези неща ги прочетох, но не ми влизат в употреба. Питам се нужно ли е да се прави шприц с цимент или лепило, нужно ли е да се слага мрежа. Майсторите на блока са лепили гипсокартона, не е на конструкция, за това не знам доколко ще "увиснат" плочките, както е споменато в една от посочените теми. Вече ми дадоха акъл да надраскам с пирон хартията на гипсокартона, но не съм убеден, че това е правилно.

Прикачен файл

DSC00588_1_1 (Medium).jpg
Ще трябва да облека стените насреща и вдясно и колоната-двустранно, на нивото от плота на кухнята до горният ред шкафове.
DSC00588_1_1 (Medium).jpg (38.66 KиБ) Видяна 12434 пъти
gibal написа:...Вече ми дадоха акъл да надраскам с пирон хартията на гипсокартона, но не съм убеден, че това е правилно.

Прав си, неправилно е. Единствен проблем би дошъл от латекса, но аз и не го виждам. Или снимката не е на този обект или няма латекс?
Снимката е правена е на обекта, преди да боядисам с латекс.
Има ли някаква непреодолима причина да е с плочки, а не с ламинирано гръбче?
Не беше ми влязла мухата, за плочки. Засега умувуваме в къщи и затова споделям във форума. А иначе вариантът с плочки е рискован така ли да разбирам?
Ми съществува опцията "отлепяне на летекс от стена".
Ламинатът е евтин. Постъавя се бързо и чисто. Няма фуги. Доста плюсове, мисля.
Значи, не трябваше да се боядисва с латекс, а аз уж да е хубаво и да няма бяло зад шкафовете минах всичко с латекса. Мерси за идеята за ламиниран гръб на стената.
Само не пускай да работи този,който ти е казал да надраскаш гипсокартона-това е пълно безумие....А, ако питаш мен ламиниран гръб сшщо ще ти кажа
Плочките на снимката ти ли ги сложи??? :shock: :shock: :shock:
Върху латекса - грундирай и после лепи плочки смело. Ако преди това си грундирал и после си бойдисвал с латекс , аз не бих имал притеснения за здравата основа , която в случая е латекса. А и с лепило CM11 , грижите съвсем отпадат.
Да мое дело е. Ето и нови снимки от днес.

Прикачен файл

DSC00596 (Medium)_1.jpg
DSC00596 (Medium)_1.jpg (22.8 KиБ) Видяна 12319 пъти

Прикачен файл

DSC00595_1 (Medium).jpg
DSC00595_1 (Medium).jpg (25 KиБ) Видяна 12319 пъти
Светльо, плочките са злато в сравнение с нашите. :-D Ако се сетя утре ще направя няколко снимки да ме оплювате после. :sad:
Не ми е ясно, само защо все се намират умници, които винаги "осират" темите, мисля, че въпросът ми не беше "Дайте оценка на плочките ми?", плочките са си нормално поставени, но снимката е правена с телефона и от там дава илюзия за кривина, това си е първият теракот дето го поставям, а защо аз си го поставям, не ми е удобно да помоля комшията да му заснема теракота, фаянса, шпакловката и ъглите, направени от майстора дето ми даде идеята да надраскам гиспокартона, да видите "майсторлък", само, че там имаше здраво плащане, а на мен ми остана удоволствието от извършената работа, днес почвам коридора, чака ме и банята.
Преди време, имах въпрос относно боите на варова основа, пак "умнотии", това помещение го боядисах с Фауст на промоция от Практикер, боята си я тонирах също с Фауст, противно на съвети за бои колкото минималната работна заплата за кутия.
Използвам случая да благодаря на всички, които ми дадоха правилен съвет, кухнятя вчера я монтираха и ще сложа ламиринан гръб, вместо фаянсови плоки. Приятен и успешен ден на всички!
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”