• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравйте, предстои ми да слагам фаянсови плочки в кухнята между шкафовете и плота на мивката, притеснява ме факта, че стената е от обикновен гипсокартон, грундиран с Деко дълбокопроникващ грунд/розов/ и боядисан с латекс. Каква подготовка на стената да направя? Благодаря!
Ето тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6997

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 22f8f9246a

И ще бъде добре,ако покажеш снимки,за да се види за какво става въпрос и да ти се окаже помощ.:?
Аз тези неща ги прочетох, но не ми влизат в употреба. Питам се нужно ли е да се прави шприц с цимент или лепило, нужно ли е да се слага мрежа. Майсторите на блока са лепили гипсокартона, не е на конструкция, за това не знам доколко ще "увиснат" плочките, както е споменато в една от посочените теми. Вече ми дадоха акъл да надраскам с пирон хартията на гипсокартона, но не съм убеден, че това е правилно.

Прикачен файл

DSC00588_1_1 (Medium).jpg
Ще трябва да облека стените насреща и вдясно и колоната-двустранно, на нивото от плота на кухнята до горният ред шкафове.
DSC00588_1_1 (Medium).jpg (38.66 KиБ) Видяна 13048 пъти
gibal написа:...Вече ми дадоха акъл да надраскам с пирон хартията на гипсокартона, но не съм убеден, че това е правилно.

Прав си, неправилно е. Единствен проблем би дошъл от латекса, но аз и не го виждам. Или снимката не е на този обект или няма латекс?
Снимката е правена е на обекта, преди да боядисам с латекс.
Има ли някаква непреодолима причина да е с плочки, а не с ламинирано гръбче?
Не беше ми влязла мухата, за плочки. Засега умувуваме в къщи и затова споделям във форума. А иначе вариантът с плочки е рискован така ли да разбирам?
Ми съществува опцията "отлепяне на летекс от стена".
Ламинатът е евтин. Постъавя се бързо и чисто. Няма фуги. Доста плюсове, мисля.
Значи, не трябваше да се боядисва с латекс, а аз уж да е хубаво и да няма бяло зад шкафовете минах всичко с латекса. Мерси за идеята за ламиниран гръб на стената.
Само не пускай да работи този,който ти е казал да надраскаш гипсокартона-това е пълно безумие....А, ако питаш мен ламиниран гръб сшщо ще ти кажа
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Кухня”