Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравей те !

преди година наредих ламинат в двете стаи на апартамента ми , който е на първия етаж.
появи се проблем в едната стая т.е. в хола , на две места паркета се е разтворил от към късата страна близо до секциите в единия край на стаята .
хола е 6м дълъг и секциите са по цялата дължина , мисля си дали не са попречили на дишането на ламината тъйкато са тежки.

моля Ви за съвет , как да постъпя ?
трябва ли да разглобя паркета до проблема и можели да използвам лепило за да не се разкача за вбъдеще .
rulom - модератор
За да се разтвори ламината означава че температурата в стаята през зимата и лятото е с големи разлики, или под ламината има подово.Дай малко повече информация за да ти се помогне, в смисъл:дебелина, клик система, влажност на помещението (ползвате ли сушка в помещението).
Иначе със щанга за ламинат може да се причукат и сглобят отворените елементи, като преди това се намажат с лепило за ламинат.
Виж също така дали навсякъде по краищата на ламината е оставена фуга достатъчна да обере разширението на паркета( от 0.8 см.-1.3 см).
По всяка вероятност паркета се е разширил от някакви влияния и прибирането му обратно няма да стане по естествен път, тъй като клика по късата страна е слаб и не е могъл да удържи разширението, точно и затова тази част трябва да се лепи.
По принцип се препоръчва в стаи с големи дължини , над 6 м. да се слага разделяща лайсна, която да обира разширението, както и да се лепи ламината по късата страна.
Не знам дали ме разбра :wink: , ама ако не си питай пак ще обясняваме, с две думи ...лепи, ама виж и за възможни причинители на това разширение.
Успех !
благодаря ти за помоща .
и аз имах такива съмнения за голяма темп. разлика
значи помещението е на първи етаж и под него има избени помещения . под паркета който е на клик и е дебел 7 или 8мм, няма никакви други материали освен подложката,отоплявам се с климатик .
разстоянията по краищата са спазени, но наистина не знаех че за такива големи помещения се прави разделяне :)
а за лепилото предполагам че така се води по магазините - лепило за паркети, четох някъде че се използва също и силиконов гел.

Тема "ламиниран паркет - разтворен на места" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: