• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
Al
Здравейте.
Имам желанието да залепя върху дървена маса начупени плочки, така че да се получи красиво декоративно пано. Масата е масивна, /от старите кухненски маси/ с бяла, гладка повърхност. Предполагам, че би трябвало да се изшкурка отгоре. Проблемът е че не разбирам от подобни лепила и се нуждая от малко помощ и разяснение. Надявам се, темата да е в точната рубрика.
Ето един линк с подобни красиви неща.
http://www.kaffefassett.com/mosaic.htm

Благодаря предварително за съдействието!
housedoktor - майстор
Навий с винтове ПВЦ мрежа и отгоре лепи с еластично лепило.Така съм сигурен,че ще се получи
crez - майстор
Най-добре държат фаянсовите плочки върху дърво залепени със смес от алкидна блажна боя и винервайс. Сместа се прави до консистенция на гъсто разбито кисело мляко за да се нанася с шпакла. Нацапаните плочки зачистваш с разредител. Плоскоста трябва да е зашкурена добре. Можеш да подбереш цвят ва боята така че да получиш и цветни фуги.
EDI - майстор
Силикона е идеален за посочената цел.Елестичен е и поема евентуални деформации.
Al
Благодаря за мненията.

Предполагам, че първоначално ще трябва да залепя парченцата, като оформя мозайката. А след това да фугирам по някакъв начин. Иначе парченцата биха се разместили.
crez, благодаря за интересното предложение. Навярно ще ползвам тази смес за фугиране, а първоначалното залепяне ще направя със силикон, както споменава EDI.
Гледах в няколко сайта подобни неща на снимки, с етапите на работа, но никъде не срещнах нещо повече за самото лепило. А идеята е като се направи масата да се ползва и да е стабилно паното върху нея.
Имам подобна мозайка на стената, но нея я правих с бяла шпакловка и не ми беше нужна голяма прецизност. Но върху дървена повърхност не ми беше ясно с какво да залепям, а и трябва да е равно самото пано. Ще избера еднаква дебелина на плочките и дано се справя.
Още веднъж благодаря! :)
kolaborator - специалист
Al написа:
Благодаря за мненията.

Предполагам, че първоначално ще трябва да залепя парченцата, като оформя мозайката. А след това да фугирам по някакъв начин. Иначе парченцата биха се разместили.
crez, благодаря за интересното предложение. Навярно ще ползвам тази смес за фугиране, а първоначалното залепяне ще направя със силикон, както споменава EDI.
Гледах в няколко сайта подобни неща на снимки, с етапите на работа, но никъде не срещнах нещо повече за самото лепило. А идеята е като се направи масата да се ползва и да е стабилно паното върху нея.
Имам подобна мозайка на стената, но нея я правих с бяла шпакловка и не ми беше нужна голяма прецизност. Но върху дървена повърхност не ми беше ясно с какво да залепям, а и трябва да е равно самото пано. Ще избера еднаква дебелина на плочките и дано се справя.

Аз ти препоръчвам епоксидна смола!
crez - майстор
Al написа:
Благодаря за мненията.

Пробвал съм с какво ли не,това с боята се оказа най издръжливо. Със силикон, с автокит(по принцип той е епоксидна смола) падат отлепват се. Правих голям с особенна конфигурация кухненски плот, върху дебел талашит лепих фаянсови плочки 10/10, със силикона започнаха да тропат още на втория месец, залепих ги с автокит, след една година се отлепиха, вече 3 години държат с боята. Избора е твой.
Al
Май ще се спра на твоята идея. Бързо ли съхне тази смес?
crez - майстор
Al написа:
Май ще се спра на твоята идея. Бързо ли съхне тази смес?
24 часа минимум!
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: