• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ribnikolaevi - майстор
Интересен казус имам. Обмисляме да направим банята си с две врати. Едната откъм спалнята, другата откъм коридора. ... Виждам усмивките Ви вече. Точно заради това което си мислите, имам следното питане. Някой знае ли за съществуването на подабни системи - фирма, вносител, друго?
Целта е автоматиката да върши следното: Влизаш в банята и заключваш вратата от която си влязъл. Тогава се заключва и втората врата. Отключването става само отвъртре и то от произволна врата. И след като отключиш отново и двете се отключват. Очевидно и че ще тече ток, ще има жици. Значи, трябва такава автоматика, работеща на батирии, щото иначе при спиране на тока някой може доста да се къпе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
При спиране на тока, да се отключват вратите е по-добрия вариант.
А, ако имате отделна тоалетна "за гости", сигурен ли си, че ви трябва заключване на банята?
Spokoiniq - майстор
Тъп въпрос, ама за една крачка(едва ли са 10кв баня) се хвърляш в невероятен филм.Да не говорим за парите, заключващия механизъм едва ли ще е на самата врата(иначе копане в нея, кабели постоянно огъващи се), т.е. копане в стената и хиляда други ядове.Ел брава за език на малък волтаж има, но в случая вратите трябва да са с топки отвън и натискането на бутон отвън да ги отваря.Ако си влязъл да се.еш-копче отвътре изключва тока към бутоните отвън.Няма риск да се заключиш, обаче баня с брави с топки...Ще влезнеш в бисери на всички подобни форуми, особено ако имаш снимков материал :lol: Ама ти си решаваш де...
kolaborator - специалист
Spokoiniq написа:
Тъп въпрос, ама за една крачка(едва ли са 10кв баня) се хвърляш в невероятен филм.Да не говорим за парите, заключващия механизъм едва ли ще е на самата врата(иначе копане в нея, кабели постоянно огъващи се), т.е. копане в стената и хиляда други ядове.Ел брава за език на малък волтаж има, но в случая вратите трябва да са с топки отвън и натискането на бутон отвън да ги отваря.Ако си влязъл да се.еш-копче отвътре изключва тока към бутоните отвън.Няма риск да се заключиш, обаче баня с брави с топки...Ще влезнеш в бисери на всички подобни форуми, особено ако имаш снимков материал :lol: Ама ти си решаваш де...
Koлега,не отчайвай човека,не е толкова налудничава идеята!Не е нужно на вратата да има кабели,визможно е според мен те да са в касата на вратата,а само при затваряне от вътре да се заключват и двете,а когато излезе да си останат отключени,това само с един бутон от вътре!Друг е въпроса ,че е добре при инцидентни случаи да е визможно и от отвън да се отключва (по механичен път)!Именно с топка отвън ,когато механизма не е задействан бутваш вратата и влизаш,натискаш бутона-заключваш,повторно отключваш.Мисля,че има водоустойчиви със силиконов капак.А и не мисля,че варианта с топката е смешен,то точно и за такива случаи е създадена!
ribnikolaevi - майстор
По разни сайтове съм виждал бани с две врати. Щом съществуват тези бани, значи съществува и същия проблем. А след като съществува, значе някой го е решил, предполагам по индустриален способ. За такова точно нещо питам. Готово решение. От фирма. Ако някой знае, нека сподели.
Относно това дали е практично - нали затова търся информация, за да взема решение. Приложимо ли е, струва ли си ... но иначе обичам филмите :rock:
Spokoiniq - майстор
В Будапеща съм бил в такова жилище, с две врати на банята, старо обаче и си се заключваше от двете страни отвътре.Да не спамя, но има един още по-голям филм-стъклени стени (врати), които след включване на нещо(на баровска къща във филм го видях) стават непрозрачни , все едно са с напукан лед отгоре.Гледаш-баня-влизаш да се къпеш-цък и нищо не се вижда, по-красиво сто пъти от матово стъкло.Това ако някой ми го обясни ще съм благодарен.
ribnikolaevi - майстор
И на мен ми е интересен този филм, но от чисто любопитство, не мисля, че е във възможностите ми :shocked: .
А за заключването - сигурно ще е с магнитни ключалки ... някой знае ли нещо за тях?
Струва ми се, че е по-практично механизмът да е в касата, а не във вратата, както е в класическия случай ... тогава няма движещи се тоци, пардон, кабели с тоци.
Trifun - специалист
http://www.miningbg.com/rubbg.php?R=7&SR=51& На теб изделие с код 1711 би ти свършило работа - първото, най-горе.
Режимът на работа трябва да е Fail Safe (отключен при липса на напрежение), тъй като в по-голяма част от времето банята ще е свободна все пак... В ценовата листа го гледах - 28 евро струва едното. А управлението им може да е с едно ЦК ключе дет` се вика - влизаш, подаваш напрежение - вратите се заключват.

P.S. Това е първото нещо, което ми попадна от Гугъл-а . Някъде може да има и по-изгодни цени ...
stefan_gb - специалист
Аз бих го направил с едно реле преимерно - ТL и бутончета ....
bigshop - специалист
Повечето съвременни автомобили имат такава система. При това включване от няколко места. 12 волта захранване. Има много блъснати такива, така че може да се намери и втора ръка.
  • 1
  • 2

Тема "две врати със синхронизирано заключване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: