Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
интересува ме как се монтира хидрофор, на кладенец, трябва ми подробно обяснение като за олигофрен.защото сложих хидрофор на кладенеца но не вади нормално вода,тръгвас добро налягане и много бързо пада налягането.Интересува ме защо става така помпата ли е слаба или неправилно е монтирана.Помпата е AL-KO HW801,мощност 800вата,засвуква мах от 9метра, качва на 38м така поне пише на30м.-1250л на час, на 20м-2100л на час, на 5м- 3100л на час.кладенеца е дълбок 10-11м изкопал съм дупка за помпата около 3-3,5метра.входяща и изходяща тръби са по 1цол.Има ли бързо и лесно решение на проблема
lyki - специалист
Като си почнал с ТТ данните давай по на там , този хидрофор само с помпа ли е , колко е голям водонапорния съд, какво му е минималното налягане на диафрагмата ?Пресостата ти как е нагласен?Дай повече информация ?
помпа върху водонапорен съд.големина на съда 20л,това за диафрагмата не го разбрах, пресостата е нагласен на2 включва на 4 изключва
2v6 - майстор
hristoqnchev написа:
помпа върху водонапорен съд.големина на съда 20л,това за диафрагмата не го разбрах, пресостата е нагласен на2 включва на 4 изключва
Сложи по-голям съд и намали налягането на 3.
LazarGanev - "Велик майстор"
Качва на 38м, а пресостата настроен на 40м - как да стане не знам. За съда не бързай - не е там проблема. На изхода трябва да сложиш или 3/4", или да сложиш кран, който леко да притваряш, за да създадеш напор - иначе помпата не може да влезе в нормален режим.
Time2Burn - специалист
Хидрофора чисто нов ли е или е някакъв вехт и стар???
Аз мисля че човека пита как се свързва а не какво да подменя и какви щуротии да прави. Аз искам да питам управлението как е? Без да се ползва водата помпата достига ли зададеното налягане и изключва ли?
lyki - специалист
това за диафрагмата не го разбрах,

В единия край на балона трябва да има един винтил същия като на автомобилна гума с игличка , премери какво е налягането на този винтил.
Ако е по малко от 1 атмосвера ,напомпи го до 1,5а.
Колегата е прав , не бързай с подобрения ,виж при никакъв разход на вода дали системата вдига необходимото налягане и спира.
Ако спира пуштай няколко пъти и спирай водата докато помпата сама изключи, при по големи бутилки в началото по трудно се обезвъздушава балона, но при стационарните този проблем не би трябвало да съществува.
благодаря за съветите , ще премеря налягането и ще сложа по-малка тръба на изхода, дано да има ефект.като го пробвам ще пиша пак,
хидрофора е нов и като го пуснахме вдигна налягане и си изключи, качваше вода и до втория етаж но налягането беше слабо

Тема "КАК СЕ МОНТИРА ХИДРОФОР" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: