Знам, че е обсъждана в някоя от темите, но ми предстои да правя подобно нещо. Коридорчето е малко и с доста ъгли и врати, на всичко отгоре и тясно. Има някаква кошмарна пръскана мазилка, която не ще да пада, поради което се сещам за два варианта - измазване върху нея (което не нам кой ще направи) и суха мазилка с помощта на гипскартон. Имам предвид онзи залепения гипскартон. Та дайте съвети как се прави, с какви лепила и има ли някакви тънкости.
Аз винаги съм бил против лепенето. Ако наистина не са ти проблем 2-3 сантиметра не се занимавай с лепене. Това е моя съвет.
Всеки милиметър ми е проблем. Коридорът е толкова тесен, че двама души едва се разминават. Ако залепя гипскартона ще ми отнеме 4-5 см общо. Това е максимума, който мога да си позволя...
leonardo_vd написа:Аз винаги съм бил против лепенето. Ако наистина не са ти проблем 2-3 сантиметра не се занимавай с лепене. Това е моя съвет.


Защо леонардо?
Ами сигурно защото е по-лесно по-качествено , по-здраво и може да се сложи изолация!

Арту , ако толкова ти са проблем 2 см, според мен по-добре направо шпакловай , а не си играй да лепиш гипскатрон! Предполагам стените са ти прави и само трябва да "скриеш" пръсканата мазилка. Ако не можеш да се справиш сам , някой майстор ще го направи на цена по-ниска от цената само на гипскартоните и лепилата!
Стената е с някаква кошмарна пръскана мазилка, която не мога да изстържа, поради факта, че ще се вдига много прах, а имам бебе. На седмия етаж съм и нямам никаква идея къде въпросният майстор (какъвто не познавам и нямам идея откъде ще намеря) ще си бърка разтвора. Коридорът е четири квадрата "Г"-образен. Три от стените са прави, но четвъртата е доста крива.

А лепеното го видях на едно място (виж снимката) и ми допадна като идея.

Прикачен файл

IMGP3475.JPG
IMGP3475.JPG (36.87 KиБ) Видяна 7974 пъти
Тани написа:Ами сигурно защото е по-лесно по-качествено , по-здраво и може да се сложи изолация!


Спорен въпрос. Кое му е по-лесното на монтаж с носеща конструкция? За мен няма логика. С лепене някак и дете би се справило. Кой точно критерий определя качеството? Зависи от приоритетите- за един е изолация, за друг е гладки стени без загуба на излишни сантиметри и най-вече без нерви и гонене на майстори за гладка шпакловка. Да направи шпакловане до такава степен гладко далеч не всеки майстор може, това струва скъпо и отнема много време и адски много нерви да му висиш над главата и да дуднеш, че тук не е съвсем като стъкло.

Изолацията, носещата конструкция -излишно оскъпяват, отнемат сантиметри и в крайна сметка, изолация далеч не винаги е желана.
Ами Емералд , ще оставя Леонардо да каже кое е по лесно! Представяш ли си как ТИ , да не говорим за дете можеш да залепиш 3-4 да не говорим за повече листа гипскартон в една равнина ? Щом е на Г коридора ще трябва и ъгли да се гонят!Винаги ще остане някъде по-изпъкнало (шкембе) или ще вкараш някой лист по-навътре! Това имам предвид под по-лесно и по-качествено!
Най-дългата ми стена е метър и петдесет, така че не виждам какви ъгли ще гоня. Интересува ме КАК и с КАКВО да стане...

Някой ще дава ли съвет или просто ще се намираме на лаф? :?
Тани написа:Ами Емералд , ще оставя Леонардо да каже кое е по лесно! Представяш ли си как ТИ , да не говорим за дете можеш да залепиш 3-4 да не говорим за повече листа гипскартон в една равнина ? Щом е на Г коридора ще трябва и ъгли да се гонят!Винаги ще остане някъде по-изпъкнало (шкембе) или ще вкараш някой лист по-навътре! Това имам предвид под по-лесно и по-качествено!


Абе на дете може да му дойде малко множко, но за себе си абсолютно си представям. :lol: Само да каже някой как и с какво. :lol: И къде. :lol:

Ако има груба шпакловка изравняща що-годе стените, не виждам аз къде какво има да се издува. :roll: И тези ъгли какво толкова има да "се гонят"? Изрязваш както трябва, а ако някъде остава по-голяма фугичка запълваш и готово. :-D Аз така виждам нещата и ми е много интересно да разбера валидна причина за предпочитане на гипсокартон с конструкция за обшивка на стените. Къде се загуби леонардо сега? :)

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за гипскартона и гипсфазера”