Наскоро си купих вила. Приземният етаж /сутерена/ е каменен зид, а следващият с единична тухла. Стените са измазани, но има пукнатини и мазилката е отлепена на много места, както се досещате е и доста неравна. Има ли възможност отвътре да изолирам и изравня стените с гипсокартон /или някакъв друг материал/ и как да го закрепя върху каменния зид. Същото трябва да направя с пода и тавана, които са гредоред. Ако отвън изчистя мазилката, която се рони от каменният зид, как да запълня фугите между камъните, така че да ги оставя да се виждат без да ги скривам под нова мазилка или изолация.
Предварително Благодаря за всички полезни съвети!
miroko написа:Наскоро си купих вила. Приземният етаж /сутерена/ е каменен зид, а следващият с единична тухла. Стените са измазани, но има пукнатини и мазилката е отлепена на много места, както се досещате е и доста неравна. Има ли възможност отвътре да изолирам и изравня стените с гипсокартон /или някакъв друг материал/ и как да го закрепя върху каменния зид. Същото трябва да направя с пода и тавана, които са гредоред. Ако отвън изчистя мазилката, която се рони от каменният зид, как да запълня фугите между камъните, така че да ги оставя да се виждат без да ги скривам под нова мазилка или изолация.
Предварително Благодаря за всички полезни съвети!

Ами не виждам какъв ти е проблема да поставиш картон. Основата е без значение, когато се монтира на конструкция. Процедира се по един и същ начин на тухла, бетон, камък и др.
За тавана също, а за пода виж долния линк.
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=529
Да де, ама как да монтирам металната конструкция върху каменен зид?
Както в бетона е ! С дюбелпирони.
miroko написа:Да де, ама как да монтирам металната конструкция върху каменен зид?

Така както е на снимката.

Прикачен файл

Photo-0053.jpg
Photo-0053.jpg (62.47 KиБ) Видяна 3521 пъти

Прикачен файл

Photo-0054.jpg
Със директни окачвачи
Photo-0054.jpg (54.95 KиБ) Видяна 3523 пъти

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за гипскартона и гипсфазера”