Здравейте с иск пак да ми изтрият въпроса ще задам още един.Зидам си терасата с итонг като от двете страни ще има стенички по 60 см.Между тях искам да монтирам дограмата.Въпроса ми е предвижда ли се нещо към което да се закрепи дограмата по вертикала.Спомян си,че при зидане с тухни се слагат трупчета за захващане на дограмата.

Зидай си спокойно  и не слагай нищо вече дограмата се монтира с 
полиуретанова пяна
http://www.geplast.ro/bg/produkti/d8bf/ ... 0310851072

така окончателно се закрепва дограмата в желаното положение.Обикновенно винтовете са по два в ляво и дясно на касата и един или два горе в зависимост от това колко е дължината на прозореца. Долу не се пробива !!!Пяната окончателно залепва прозореца - буквално .Желателно е преди нанасяне на пяната да се обезпраши и навлажни фугата с пулверизатор с вода т.к. на влага пяната залепва и работи по-добре.
  така окончателно се закрепва дограмата в желаното положение.Обикновенно винтовете са по два в ляво и дясно на касата и един или два горе в зависимост от това колко е дължината на прозореца. Долу не се пробива !!!Пяната окончателно залепва прозореца - буквално .Желателно е преди нанасяне на пяната да се обезпраши и навлажни фугата с пулверизатор с вода т.к. на влага пяната залепва и работи по-добре.

,  някога когато градих и аз  тераска заварих два вертикални винкела долу за платното на парапета и горе за платното на терасата на комш
 ,  някога когато градих и аз  тераска заварих два вертикални винкела долу за платното на парапета и горе за платното на терасата на комш .
 ..gif)