• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
joreto - специалист
хай,та въпроса ми е колко време трябва да съхне замазката от 3 4 см предида се нареди ламината според мен в тая жега 15 20 дни са и напълно достатъчни.и другото което е да сложа ли армирана мрежа в замазката както казах 3 на места 4см е най много благодаря ви :) а и още нещо как да сметна за 7кв.метра замазка от 3см колко матерял ще иде приготвил съм 4 колички пясък и 75кг цимент ще стигне ли
laki1968 - специалист
joreto написа:
хай,та въпроса ми е колко време трябва да съхне замазката от 3 4 см предида се нареди ламината според мен в тая жега 15 20 дни са и напълно достатъчни.и другото което е да сложа ли армирана мрежа в замазката както казах 3 на места 4см е най много благодаря ви :) а и още нещо как да сметна за 7кв.метра замазка от 3см колко матерял ще иде приготвил съм 4 колички пясък и 75кг цимент ще стигне ли
за 4,5 дена ще изсъхне-е то си личи на око....поне още 4 колички си приготви/на 4 колички 50кг.цимент/може и без мрежа ама със е по добре :-D
joreto - специалист
благодаря за инфото :roll:
Илиян Илиев™ - майстор
Щом имаш квадратурата я умножаваш по височината и получаваш обема на нужния материал. :wink:

Цимента и водата не ги включвай в сметките, защото няма да придадат никакъв обем. :cool: .
hygro - майстор
laki1968 написа:
за 4,5 дена ще изсъхне-е то си личи на око....
Това виц ли трябва да бъде? :?
svetliopi44 - Чирак...
При тези сантиметри ще изсъхне за 4-5 дена ама друг път ... :lol:
После ако се прави сега е прекалено топло и за да не прегори ще трябва да я поливаш с вода няма как ...
Най лесния начин (което не е 100% сигурност) правиш така ... слагаш някакъв съд ...примерно кофа върху замазката ... и гледаш всеки ден под него ...ще видиш там където е съда ще си кондензира ...
laki1968 - специалист
svetliopi44 написа:
При тези сантиметри ще изсъхне за 4-5 дена ама друг път ... :lol:
После ако се прави сега е прекалено топло и за да не прегори ще трябва да я поливаш с вода няма как ...
Най лесния начин (което не е 100% сигурност) правиш така ... слагаш някакъв съд ...примерно кофа върху замазката ... и гледаш всеки ден под него ...ще видиш там където е съда ще си кондензира ...
аман от разбирачи....
svetliopi44 - Чирак...
Добре колега изкажи си твоето мнение ... разбирач не съм ...опит от практиката ... но това 4-5 дена е не сериозно поне така мисля ... автора да не се съобразява с моето мнение моля ...
Тва под ника и аватара лъже аз съм Чирак ... :?
laki1968 - специалист
при топло време,5см. замазка може да изсъхне за 5 дена без проблем,то ще си проличи и по стените-ако те са сухи значи нема от къде да пият влага,друг е въпроса че на замазката и требва повече време да добие якост,ама тва е друг въпрос,ламинат или плочки могат да се слагат... :-D
svetliopi44 - Чирак...
А да ти е ясно че след полагане замазката трябва да се пази точно от бързо изсушаване ... :? слънце,течения аз затова казах че на тая жега ще прегори ако не я пръска с водичка ... ама аз съм чирак пък ти явно си си майстор ... хайде лек ден...
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: