Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте, някои знае ли на какъв принцип суши тази комбинирана пералня - http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09041220 ? Т.е. влагата се събира в специално контейнерче или трябва да се осигури връзка с въздуховод? Благодаря предварително :)
Няма нищо в нета, но провери тук http://209.85.129.132/search?q=cache:k3 ... lr=lang_bg
Разбрах къде отива влагата от сушенето - излиза от тръбата за отходната вода.
Ако си я вземеш, дай мнение за качеството на изсушаване и дали ги намачква якото, въпреки "лесно гладене" :)
На всички комбинирани с пералня сушилни, влагата от сушенето я кондензират и отвеждат в канализацията.
naB4o написа:Ако си я вземеш, дай мнение за качеството на изсушаване и дали ги намачква якото, въпреки "лесно гладене" :)

Това ли е болното място на комбинираните перални? :?
i--v--o написа:
naB4o написа:Ако си я вземеш, дай мнение за качеството на изсушаване и дали ги намачква якото, въпреки "лесно гладене" :)

Това ли е болното място на комбинираните перални? :?

Не. Това е когато ползвателят не съобразява, че в сушилнята прането трябва да е по-малко. Една пералня се суши на 2-3 пъти. За да изсъхне ненамачкано прането, му трябва пространство.
Именно заради комбинираните неща е измислена рекламата 2в1, 3в1, 4в1 и т.н.
Ако искате пералня си вземете такава, ако искате сушилна си вземете само сушилна.При кобинираните перални и сушилни, температурата от осушвателя първо е*ава мамата на вентилатора, после на всички семеринги, които пък съсипват лагерите, и пускат вода към електромотора, който е най-отдолу на цялата работа, обикновения потребител разбира последен какво става.......сметнали са го хората, кво да правиш :)
Мен ме притеснява и ниската цена за такъв комбиниран уред. Но дано нямаш проблеми и дълго да те слуша :)
Сушилнята се нуждае от по-голям барабан и за това при обем 5кг пране машината суши 2.5кг. Ако искаш да не ти е много смачкано изсушеното пране трябва да го извадиш веднага след като свърши. Сушенето де :wink:
имам такава от 12г. и истината е една-прането не трябва да се прсушава,т.е. трябва да се остави леко влажно иначе няма гладене.удобно е но е икономически не изгодно-харчи много ток.затова на сушилника и пред климатика
dundurma написа:имам такава от 12г. и истината е една-прането не трябва да се прсушава,т.е. трябва да се остави леко влажно иначе няма гладене.удобно е но е икономически не изгодно-харчи много ток.затова на сушилника и пред климатика

Тази я дават клас B на сушилнята и клас A на пране, предполагам е по-икономична от пералня произведена преди толкова години.... ама знае ли човек :? ... за хладилниците поне тази зависимост я има - съвременните модели са до 3-4 пъти по-икономични.
Напълно подкрепям rulom комбинациите винаги са компромисно решение особенно при такива две противоположности като пране и сушене,мойта беше такава но сушилнята се развали,взех отделна но сега и нея я ползвам само когато съм на зор щото много ток лапа.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Полезни съвети”