Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
barekov1 - специалист
Днес измерих консумацията на компа си. Направо за невярване 65В за един час. Като се има в предвид , че имам 19" ЛСД монитор. Възможно ли е да е толкова малка консумацията на едно ПЦ със Монитор?? :?
moimoimoi - майстор
остава да кажеш с какво си я измерил
интересно защо захранващите блокове за пц-то обикновенно са 350 вата
предполагам че ако се записва нещо с записвачката ще е повече
barekov1 - специалист
С елекромер. Сложих му един шнур и контакт.
moimoimoi - майстор
а електромера с какво положение беше по време на измерването ти?би трябвало да е както стои в таблото-изправено,ако си го сложил легнало може да има грешка в показанията
Spokoiniq - майстор
Преди десетина дни се обзаведох с 2 електромера след смяната им с нови и ще взема и аз да пробвам дзвера.Не вярвам да лапа всичките 800 вата дето му ги приписват :lol:
barekov1 - специалист
Да естествено, че стои изправен. Електромера работеше до последно преди да го заменят с "по-модерен".
lz1wvm - специалист
60 вата добре ами тези 5 вата как ги измери.До колкото знам най-точните стари електромери имат деления до 10 вата.
svetliopi44 - Чирак...
Може и да е така ма знам че само LCD то ми харчи 40W и какво остава за компа... :? :? :? не ми се вярва...
Master_Kenobi - V.I.P.
Чудя се, защо се чудиш? :?
Компютърът в "покой" ли беше? Я му дай да смята 500`000! и пак премери. :-D Тоя монитор и той гълта малко. Сложи един с тръба да видим как ще е.

И най-вече електромера... Дисковета на старите електромери лагеруват на рубинени лагерчета, които с течение на времето се износват и забавят движението на диска. Освен това мериш в долната граница от диапазона на уреда и грешката е още по-голяма (в посока минус).
Само помисли - дали ЕРД-тата щяха да се прецакат да сменят за собствена сметка всички електромери, ако измерванията им не са в техен ущърб. :?
rulom - модератор
Пусни да се теглят 10-15 филма, инсталирай и стартирай Crysis и пусни за архивиране 500 снимки :-D
Тогава мери и кажи колко Вт си докарал, че и на мен ми е интересно :cool:

Тема "Консумация на PC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: