Много интересна и все по-често дискутирана тема.
ori75 - напреднал
Искам да сложа подово в банята и фибран под него. Из форума прочетох мнения, че трябва да се направи замазка над фибрана 3 см и над подовото 3см което общо с най-тънкия фибран прави 8-9 см. Въпроса ми е защо трябва да са толкова големи замазките. При положение че са две, над фибрана замазката не може ли да е 1,5- 2 см и над подовото 1-1,5 см при положение, че над подово с рогозка се лепи директно теракота, принципно каква е разликата от подово с рогозка и без освен цената? :?:
evdoki - специалист
Замазка над фибрана не е необходима ако ще правиш замазка на подовото
simeonov_74 - специалист
Не са ли много тези 3см на подовото :? Кога ще стоплиш тези 3см? :?
ori75 - напреднал
Е аз това питам не са ли много 3 см при положение, подовото на рогозка се поставя и над него се лепи директно теракота. Щом то може без замазка защо да не може и това което е кабел да се замаже колкото да се покрие отгоре със замазка. Това без замазката над фибрана не ли опасно? Четох че подовото развивало около 120 градуса няма ли да разруши фибрана? Искам да го направя като хората,че като се налепи теракота право на поправки няма.
simeonov_74 - специалист
Мисля че най добре е фибран,арматурна мрежа като на снимката, 3-4см замазка,подовото и веднага плочки

Прикачен файл

showimage.aspx.jpg
showimage.aspx.jpg (116.96 KиБ) Видяна 2542 пъти
solo5 - майстор
8-10см излиза така, но пък си има технология и най-добре я спази
ori75 - напреднал
Моля аргументирате си съветите. Каква е технологията и къде да прочетем за нея? Ето извадка от инструкция за монтаж на подово която открих в нета.

4. Върху така наредения съпротивителен проводник се полага циментова
замазка, с дебелина около 3 см. Върху тази замазка може да се сложи мокет, килим, балатум и др.

ЗАБЕЛЕЖКА: По-добър акумулиращ ефект подовото отопление дава, ако под нагревателния кабел се положи термоизолация. Добър ефект при подово отопление се получава също и при настилка от теракот, мрамор и различни видове мозайка. В тези случаи замазката върху отоплителния кабел трябва да бъде минимална
около 1см.

За мен това има логика. А замазката преди подовото защо да е 3-4 см. При положение, че кабела е около 1см и ако се направи замазка над него около 1см мисля че 2 см замазка преди полагане на подовото би трябвало да е добре, общо става 4 см. Все пак кабела е доста рехаво нареден и замазките ще се свържат добре една с друга. Моля поправете ме ако някъде не разсъждавам правилно но да има доводи защо.

Тема "Подово в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: