Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Фитилчо - майстор
Здравейте на всички,
Казвам се ники и съм от София и да минем на въпроса
Имам стар гараж който ми писна да разбиват,правят дупка в стените,кадат инструменти и други :)
Та идеята ми е да си направя нов и по голям гараж,като имам намерение да го превърна в гараж за поправка на мотоциклети и скутери...
Мястото е голямо на ширина 6,20 и е дълго 8,70 като на половината в момента е бараката която имам :),може би преди 20 години е било ок,но сега ме притеснява и реших да го разширя и изградя отначало.
Идеята ми е следната:
Пъро замаската и въпрос-ще ископая не застроената част и ще направя бетонова основа,но въпроса е колко надолу,с какво да се подложи,и колко да е дебела бетоновата част в която ще има мрежа и самата тя ще е хваната за бетон отстрани.
Натам ще продължа с колони 60/60/2 квадратен профил и отгоре ще положа ферми напраени както си му е реда пак от квадратен профил 40/40/2,разпънати в конструкция с 20/20/1,5.
Покрива мисля да е от влагоустойчиво ОСБ 11 мм и отгоре покрит с насипан воалит
Стените ще са от хидрофобен шперплат 20мм и отзад мисля да подложа ламарина 1 мм та ако някой реши да влиза,да имам време да слезна с малкият кози крак :flucht: :lцl: :barb: :cooler:
Това е като начало за проекта,приемам всякакви идей за подобряването му и поевтиняването му :roll:
griffin - майстор
Мисля че ако направиш стените от шперплат(дори и тоя дето го ползват за кофражи) след няколко години стените ти ще се разпаднат ако се мокрят

Тема "Направа на Гараж?Може би по добри идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: