Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Гост
Имитация на орехова дървесина можете да получите посредством байцване повърхността на дървото с 2%-ов спиртен разтвор на йод. Ако 15 - 20 мин. след първата обработка не се получи желаният цвят, байцването може да се повтори, като се внимава да не се преовлажни дървесината.
TACHO - специалист
Виж това е много интересно, и без това ми предстоеше байцване на няколко дъски. А колко време се чака след нанасяне на разтвора върху дъската преди да се намаже безир?
И дали този разтвор се продава готов или е "направи си сам"? :wink:
EDI - майстор
С йодов разтвор боядисвах плексиглас.Получава се прекрасен червеникаво-жълтеникав цвят.Плътността на цвета се получава в зависимост от времето, пред което се третира с йода-по-късо време, по-прозрачно, по-дълго време, по-тъмен цвят.
adonis - специалист
има готов орехов байц който се разтваря с вода.Ако е със спирт трябва да се внимава, че става на петна, защото спирта съхне бързо и неравномерно.

Тема "Имитация на орех" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: