Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте!
Хубав форум си имате тук.
Имам един въпрос. Ще боядисвам тавана и стените с различни цветове латекс, като ще започна от тавана. Как да "отсека" ъгъла таван/стена максимално добре за да не стане зиг-загообразна границата. Правил съм го с държане на тънка летвичка и боядисвам първо с четката, но мисля че има и по-добър начин?
Благодаря!
Хартиено тиксо.....

Прикачен файл

IMG_0245.jpg
IMG_0245.jpg (22.67 KиБ) Видяна 28007 пъти
а тиксото като го свалям после? няма ли да отлепи боята, защото тя ще е нанесена доста скоро. Примерно боядисвам тавана и ако сложа върху боята тиксо на другия ден, за да боядисам стените, после като го свалям може ли да има проблеми?
Това ще ти кажа като отлепя моето. :-D Дори и да се отлепи някъде то ще е съвсем малко. Мазваш го с малка четка и толкоз. Няма 100% сигурни работи.
Взимаш някакъв лист тънко PVC или нещо подобно квот са сетиш. Мажеш първо таваните смело, после взимаш един помощник който държи тази плоскост опряна в ъгъла а ти отисичаш през това време другата стена и фактически няма как да оплескаш защото плоскостта пречи. Дано да съм обяснил :) И така малко по малко ще отсечеш положението. Колкото по широка плоскост по бързо ще стане. Със тиксо си свалих яко латекса в ъглите :) Пък ако си по ловък и сам можеш да си държиш плоскоста а с другата ръка мажеш :? Успех!
мдааа.. това съм го правил с тънката летвичка /PVC/ ..както бях отбелязъл и в първия ми пост. Въпроса е дали може да се получи по-добро отсичане, примерно както в някои офиси и магазини забелязвам все едно е оцветено с фотошоп едва ли не?!

Вече разбрах че има два вида хартиено тиксо.. едното е по-тъмно и е по-силно, а другото е по-светло и е за латекс - не лепи толкова силно. Може би ще пробвам с тиксото. Хмм.
Така... Нека да докладвам. Явно наистина има различни видове хартиено тиксо. Това, което ми продадоха на мене залепна толкова яко, че ми смъкна всичкия латекс от тавана. Едвам го отлепих и от един гардероб, където бях залепил малко. Сега се сещам пък, че лятото купувах да облепя една дограма и никак не лепнеше.... Естествено в магазина никой не ти обяснява това и не ти предлага избор. Търговци, какво да ги правиш.....
Това е защото хартиеното тиксо се отлепва веднага след боядисването още преди да е изсъхнал латекса, ще ви покажа утре как съм си отсякъл офиса. Задължително се лепи тиксото и в 2-те посоки, защото 1-2 ръце немогат да покрие другия цвят.
Нищо не разбрах. :?
Ами исках да кажа че хартиеното тиксо се сваля веднага докато е мокро, защото ако изсъхне се сваля с латекса. При това повечето хора мислят че е достатъчно да слагат тиксо само за 2-рия цвят, но това не е правилно. Слага се харт. тиксо и за първия цвят защото ако от него попадне под втория - втрория цвят неможе да покрие първия добре и си личи.
Сега по-добре ли е ?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Боядисване и Декориране”