Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vache - специалист
Здравейте, интересува ме дали се продават оцветители за алкидна боя. Така както има за латекса има ли за алкидни? Ходих в Практикер да питам колко струва да ми тонират боя и излезе около 15 лв от съответния цвят. Аз имам да боядисам 10 врати и малко скъпичко ще ми излезе. Огледах на Леко и Пастело каталозите с цветове и нито един тон на зеленото не ме удовлетворява. Та се замислих аз да си забъркам съответния цвят. Другото, което искам е емайл лак боя. А цветовете на емайллака са доста наситени. Пастелните цветове са матови. Въпросът ми е дали мога да си взема бял емайл лак и да слагам другата боя, която не е лъскава докато си докарам цвета. Подразбира се, че няма да ползвам водоразтворими бои за оцветяването :) И още един въпрос. Мога ли да направя с блажна боя някой от тия ефекти
http://hamelekon.orgachim.bg/index.php? ... ive_effect
parvev - специалист
vache написа:
Другото, което искам е емайл лак боя. А цветовете на емайллака са доста наситени. Пастелните цветове са матови. Въпросът ми е дали мога да си взема бял емайл лак и да слагам другата боя, която не е лъскава докато си докарам цвета. въпрос. Мога ли да направя с блажна боя някой от тия ефекти
http://hamelekon.orgachim.bg/index.php? ... ive_effect
наситени ,матови и гланцови са различни ,ако ти харесва цвят (емайл лак боя),а той е много гланцов продават се мат пасти ,които в зависимост от количеството добавено към емайл лака го правят матов.Можеш да го смесваш с бои само на същата основа,боята потъмнява когато изсъхне имай го в предвид
vache - специалист
Благодаря за отговора! Т.е да разбирам, че не се продават колоризатори? Проблемът е, че не мога да избера цвят, т.е. не намирам подходящ нюанс на зеленото. Ако намеря такъв по-тъмен ще го смеся с бяла боя от същия вид и на същия производител и ще докарам цвета. Иначе много скъпи ще ми излязат тия врати. От матовите бои има подходящ цвят, но аз пък не искам матови врати, а гланцови.
А как мислиш, ще може ли с алкидна боя да се постигне ефект от линка?
parvev - специалист
матови и гланцови бои можеш да ги смесваш ако са на една и съща основа ,производителите не са толкова важни важно е основата(алкидна,водна,акрилна и др)
не намирам подходящ нюанс на зеленото. Ако намеря такъв по-тъмен ще го смеся с бяла боя от същия вид и на същия производител и ще докарам цвета
имай в предвид че и бялото има нюанси ,трябва да използваш чисто бяло(някой го нарича медицинско бяло)
От матовите бои има подходящ цвят, но аз пък не искам матови врати
можеш да ги боядисаш с мат а като "дръпнат"да ги надлакираш с безцветен лак,
А как мислиш, ще може ли с алкидна боя да се постигне ефект от линка?

ще се сравиш ли с техниката на нанасяне?какви инструменти и каква боя се използват не можах да разбера от линка
vache - специалист
Ахааа, аз също така разсъждавах, че е важен вида на основата. Обаче не знах дали няма да се повреди гланца.
За техниката от линка... има дадени на някои от идеите инструментите, с които се прави всичко :) Дали ще се справя? Мисля, че ще се справя, въпросът е колко качествено ;) Според мен с латекс са стените направени. Понеже алкидната боя е лепкава се чудех дали е възможно. Иначе с латекса се получава малко като с акварелните бои, по-лесно е някак... та затова се замислих...
parvev - специалист
http://hamelekon.orgachim.bg/bg/pdf/TO_SpiritEffect.pdf това е техническото описание на боята която се използва за ефектите за които пишеш,това е за стена,ефектите на вратите ли искаш да ги правиш?
vache - специалист
Да, за вратите мисля.. обаче засега само гледам, защото се опасявам да не стане голяма шарения :) Но пък така ми идват разни идеи :)

Тема "Алкидна боя - тониране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: