Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
dalaka72 - напреднал
Дублирам темата, за коета се извинявам. Просто трябва да взема спе шно решение.
Ентусиазирано извикахме алпинисти за саниране на жилище. Всичко ок., е скрокът за направат на изолацията от 2 седмици стана близо вече 1 месец и половина, ноо..Проблемът настъпи обаче при боядисването.. предложиха ни ката лог, избирахме цвят...бледо пепелява розово. Цветът на фасадата ни в моменто и бонбонено - цикламено розово. Просто не е истина..Сега въпросът ми е ще се слешнем с момчетата, за да искаме пребоядисване. Проблема е, че боята е купена в количество,т.е има достатъчно за цялата част от фасадата.
1.Възможно ли е дотониране на боята за да се достигне приемлив цвят.
2. С времето боята която положим няма ли да изсвитлии, като положената от доли да вземе превес.
3.Моля наистина за съвет какво да избираме и правим.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За "дотониране" на боята, трябва да уговориш оператора на машината за тониране. По принцип няма проблем.
Колкото и калпава да е боята, не би трябвало да избие долния цвят.
Дали и как ще се промени цветът с времето зависи от марката на боята.
dalaka72 - напреднал
ако трябва да избираме...напълно нов цвят..примерно бежов..или дотониране на тази цикламена боя. Да уточня става дума за драскана мазилка, т.е основата върху която се полагат боите.
Благодаря за отговора.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Се мисля, че ще е по-добре, хората да умеят да ползват думите...някакси ...по-правилно.
Боя и мазилка, видно, са различни думи.
1. С цвят се свиква.
2. Заслужавате си го.
3. Купувате си боя и си боядисвате новата мазилка с нея.
4. Отново не ползвате качествен професионалист и отново имате неподходяща фасада.
5....
dalaka72 - напреднал
ОК напълно си прав..ама идеята беше на единият комшия защото той уж алпинист и щял да си го прави и дайте всички, аз познава хората..
Не знам предполагам че и неговите намерения да били добри.
Моля дайте съвет ак да процедираме..с такъв цвят не се свиква.. :?
Избройте последователност на работа..съвети. Ще нрябва ли да се преизмазва с нова мазилка и тогава да се пребоядисва или не е необходимо. Наистина моля за съдействие(
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Първо, се свържете с продавача на мазилката и говорете КОНКРЕТНО. Аз а и никой друг, не би могъл да знае какво сте купили и то как реагира.
Впрочем, цветът може да е същият от каталога. Не е лесно да се съобрази цвят за голяма площ, гледайки го на малка. Затова е Специалиста.
Как да процедирате, никой не може да каже, докато не ни запознаете с "обстановката". Как е "боядисано"? Ако може да се отсече по вертикала или хоризонтала и да се получи ефект от дефекта, не се налага да минавате всичко по два пъти. Скица или снимка. Снимка обща на сградада е по-добре, като се има предвид способността ви да обяснявате.
Нищо лично.

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: