• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
damian_7 - специалист
Здравейте, в последно време разбрах, че имало един ел. уред, подобен на едновремешните перални, с които можело да се вари зимнина. За съжаление в нашия град не носят такива неща и затова сега питам някой виждал ли е такъв уред и къде може да се намери в търговската мрежа? :?
rulom - модератор
Не съм виждал такъв готов продукт, но не е и трудно да си го "направиш сам".Идеята за пералнята я имаш, само някаква стойка и при повече желание и терморегулатор.Само не знам доколко ще излезе евтина зимнината, при тия цени на тока :)
За варене в мазето на блока забрави :lol: ...почти винаги ги хващат бурканджиите :cool: и се почват едни входови скандали и събрания :-D
siskory - специалист
ние имаме но не е нова наща сигурно е по голяма и от мен на години мн стара но чат пат я ползвоме на нощна(не че има мн голяма разлика) но мисля че продават и нови
sspoko - специалист
Мисля че това беше продукт на соц индустрията или от първите години на демокрацията в къщи имаше един такъв казан но в последните години не съм виждал такова нещо по магазините.
damian_7 - специалист
В един ел. магазин ми предложиха да ми доставят такава машинка за около 150 лв., което донякъде ме отказва от желанието да я имам. То и идеята е да се свърши цялата работа наведжъж :-k и то без да се пали огън, и после пушек, изобщо да се вкара действието вътре в апартамента :skeptisch:
siskory - специалист
кви 150 лв тея са откачени в нета има обяви на такива по 20-30лв потърси плюс тва съм срещал и по вестници вярно няма да е нов ама 150 :shock:
:shocked:
pam4i - помощник
Майка ми има такъв казан. Наистина от периода на развития социализъм. Изкара бъзупречно, идеалн цели 20 години. Сега и те ще си взимат нов.
Ламарината е много тънка на тези уреди. От долу има един реотан такъв като за печка, баща ми му сложи и още един, скара и едно копчето 1-2-0 го премахна.Включват го директно в два контакта, а като заври изключват единия.
Баща ми и той си мисли като вас, но още нищо не е сътворил.
Тези казани вършат идеална работа. Събират 22 буркана. За тераса е чуден.
Стефан - майстор
Моя казан е цилиндричен и е съобразен по диаметър и височина съобразно размерите на буркани "Омния", с леко завишение заради топлинните разширения. Подреждам бурканите в три реда - първия 6 броя, втория и третия - по 7 броя. Т.е., мога да варя както 6, така 13, и максимум 20 броя буркани. Между първия и втория ред има решетка. В средата на най-долния ред поставям нагревателя, тип "макара". Зареждам със затоплена вода. След няколко минути/колкото бурканите да се аклиматизират в обстановката/ включвам нагревателя. Завира за около 10 минути. И така, вече повече от 30 г. Така ще е, може би, и следващите 30. :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Много е удобно с тенекия от сирене - събира 8 буркана, а в средата се слага бързовар за няколко лева. Всичко пасва много точно. Докато направиш вторите 8, първите вече са готови. :)
atanasov2004 - специалист
Има на Димитровградския пазар съм виждал обаче преди година може
би :? Сега гледам продават такива подцинковани казанчета по 18-19
лева,може да го сложите на метална стойка или два стари циментови
бордюра и да варите на отпадъчни дръвца на село или вилата или газ
За "гражданите" препоръчвам на тераската един нагревател от китайските 2 киловата се слага между бурканите с трушия или компот :-D И да си сварите и ракийца -пукница щото е криза :-D
  • 1
  • 2

Тема "Електрически самовар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: