Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LUSKO89 - напреднал
Внос е втора ръка от Германия.А въпросите ми са:
1.как се разрежда бензина-колко масло,и какво е най-добре да се използва.
2.Трябва ли да се сипва на друго място масло освен в бензина.
3.Стават ли приспособленията от друга марка косачка,и къде мога да си закупя такива.
Най ми харесва на палене,дори моторния трион който е чисто нов не може да се сравни с това. :lol:

Прикачен файл

02092009013.jpg
02092009013.jpg (60.13 KиБ) Видяна 4798 пъти
shotik - майстор
Всяка фирма си има зададено съотношение,за АЛ-KО е 1:40,на шише с масло на HITACHI пише 1:50 ,затова трябва да питаш в сервиз иоли да пробваш с 1:40 ,където маслото ще е с добри мазилни качества.
На Трабант с втулки на биелата беше 1:33,за лагерчета на биелата 1:50 ,аз си правех 1:40 и не съм имал проблем и с Трабант и с Вартбург.
Илиян Илиев™ - майстор
Иди в сервиз за моторни триони и поразпитай. :wink:

Сместа би трябвало да е като за резачка, но там ще ти отговорят най-добре.

На втория въпрос пак там ще ти кажат.

На третия най-вероятно ще ти отговорят, че ще станат приспособления от друга марка стига захващането да е същото. Ако не се лъжа са няколко вида, така както има няколко вида при къртачите - Бош, Хилти, Деволт и т.н.

Приятно косене. Машнката си е сгодия.
докера - специалист
Съотношението бензин-масло се определя от марката и модела на маслото , а не от производителя на двутактовия двигател :wink:
На двутактовите масла ВИНАГИ пише за какво точно се ползват /джетове , мотори , моторни триони и т.н./ .
Както са те посъветвали по-горе - отиди в магазин или сервиз за моторни триони , купи си двутактово масло и при омасляване на бензина спазвай ТОЧНО съотношението , изписано на тубичката на маслото :wink:
Относно това кое къде се сипва - на снимката не се вижда добре , но това отгоре / странично на корпуса на двигателя/ ми прилича на капачката на резервоарчено за бензин - на него трябва да има символ бензиноколонка или колонка + масльонка :wink:
Ако има друга , по-малка капачка със символ масльонка - там се налива двигателно масло за смазване на подвижните механизми :wink:
LUSKO89 - напреднал
Днес се поразходих малко,ходих в магазин на husqvarna там имаше някаква корда(понеже я нямаше нея) но тя не ставаше.Ходих до stihl и там намерих точната а и хората ми обясниха добре(както казахте).И сега се прибирам от косене :lol: .

Тема "Няколко въпроса за бензинов тример-homelite st155" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: