• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте!Искам да почна да си освежавам къщата,но не знам от къде да започна и какво точно да правя.Къщата е на два етажа,гредоред 50кв.м.Покривът е в окаяно състояние фасадата също,вследствие на което пропуска влага отвътре и мазилката е почти разрушена отвътре,искам постепенно да направя цялостен ремонт но средствата са ми доста ограничени вмомента,ще се опитам да пусна няколко снимки ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен.

Прикачен файл

S7006333.JPG
стена на една от стаите на втория етаж
S7006333.JPG (91.47 KиБ) Видяна 8267 пъти

Прикачен файл

S7006334.JPG
пак стена от същата стая
S7006334.JPG (85.85 KиБ) Видяна 8267 пъти

Прикачен файл

S7006335.JPG
друг изглед
S7006335.JPG (104.33 KиБ) Видяна 8267 пъти

Прикачен файл

S7006337.JPG
на тази мазилката е паднала и се вижда едната греда
S7006337.JPG (94.45 KиБ) Видяна 8267 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ще ти помогна и то много. Като обърна погледа ти във вярната посока. Не си до "боя" докато не оправиш покрив и фасада. Първо покрива.
Опиши го и да те почваме с инструкциите.
vidrata - специален-специалист
Н_А само да не стане като със сеновала, т.е. да карате човека да си събори къщата :lol: :lol: :lol: :lol: .
dito - специалист
vidrata написа:
Н_А само да не стане като със сеновала, т.е. да карате човека да си събори къщата :lol: :lol: :lol: :lol: .
Въщност беше обратното - препоръчвахме му да си събори сеновала и да си построи къща. Абе все там, да става погото :lol:
Абе в общи линии къщата е строена преди около 100год.покрива е с турски керемиди и доста от тях са начупени ас съм се качвал да ги понамествам няколко пъти но при по продължителен дъжд пак капе,предполагам и дървенията е поизгнила.Най-вероятно ще трябва да се сменя целия,но пак някой по компетентен от мен трябва да реши.За мазилката на фасадата какво да кажа,направо на места се виждат тухлите трябва и тя нацяло да се прави,не знам кое е по добре обаче мазилка или направо фибран ако е възможно,ще направя няколко снимки отвън тиа дни да предобиете по добра представа.
Stanislav Stefanov - специалист
dito написа:
vidrata написа:
Въщност беше обратното - препоръчвахме му да си събори сеновала и да си построи къща. Абе все там, да става погото :lol:
Паживьом павидим,сеновал ли е къща ли е :wink:
dito - специалист
Stanislav Stefanov написа:
Паживьом павидим,сеновал ли е къща ли е :wink:
Виждам, че не ти се разгражда, но не вярвам, че ще е по-добре. Някои неща е по-лесно да се направят наново, защото не се съобразяваш с дадености, които те ограничават и принуждават (например формата и размерите на помещанието, височинта, положението на гредите, които ти предлагат за щурцове, разположението в парцела и т.н.) Вероятно ще се наложи да махнеш покрива (или поне сериозно да го реконструираш), а основите 100% ще ги укрепваш (което е по-трудно, отколкото да ги направиш наново). Единственото, което ще ти останат са стените, но както вече ти писах горе - те те ограничават отвсякъде в един паралелепипед. Да не говорим, че и по тях ще дупчиш и кърпиш за прозорци.
Накъдето и да наклонят везните, не се доверявай само на форума или на желанието ти да стане по-бързо и евтино

Съжалявам, че не е по темата.
Някой може ли долу горе да ми каже колко ще ми излезе смяната на покрива с не много скъпи материали,това за 50кв.застроена площ.
питах в брамак и ми казаха че само керемидите и капаците са ми 1000лв.
и отделно и греди около 1500лв. и за майстори толкова то идва към 6-7000лв. това ми се вижда доста солено,няма ли по евтини алтернативи?
Благодаря предварително за отговорите!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Беден си и беден ще си останеш.
Ремонт е едно, подмяна е друго.
Сигурно твоят покрив може да се ремонтира. Тогава не говорим за подмяна на всички керемиди, а само ма повредените. И защо да не купиш употребявани??
Хайде, включи подшапчието да мисли. Наснимай тавана, да видят разбирачевите, да дадат някой акъл. И се поразбързай мънинко, че дъждовете идат.
как да ги подменя като такива керемиди сигурно не се произвеждат вече,те са от преди сто години?
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ремонт на стара къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: